Pavel jednal s Fialou a šéfy parlamentu. Vracíme se do normálu, shodli se

Schůzku svolal Vystrčil do senátního Prezidentského salonku, trvala přes hodinu a půl. "Hlavní pocit je, že si všichni uvědomujeme, že díky voličům jsme dostali šanci zase společně komunikovat a intenzivně pracovat pro tuto zemi. Máme velkou šanci a zároveň velkou odpovědnost," prohlásil předseda Senátu.

"Pro mě toto setkání je návratem k normálu. Něčemu, co bychom neměli považovat za něco výjimečného," řekl po jednání Pavel.

Budoucí prezident věří, že se s ostatními ústavními činiteli bude setkávat často i při jiných příležitostech. Formální schůzky se ale mají uskutečňovat přinejmenším jednou za čtvrt roku. "Jsme připraveni koordinovat naše aktivity, které se týkají nejenom vnitřní politiky, ale i té zahraniční," pokračoval.

[chooze:article;value:487681]

"Svědčí to ne o tom, že bychom všichni zastupovali jednu vládní koalici, ale zastupujeme tady snahu normálně komunikovat, koordinovat kroky ve prospěch občanů. Bavili jsme se o tom, jaká bude míra naší koordinace, máme na sebe nejenom mobily, ale v kontaktu jsou i naše týmy a naši mluvčí," uvedl Pavel.

Fiala považuje středeční schůzku za "důležitý signál". "Vracíme se do normální situace, k něčemu, co by mělo být naprosto samozřejmé, že spolu klíčoví ústavní činitelé hovoří, baví se o tom, co je důležité pro Česko a rozdělují si úlohy," prohlásil předseda vlády.

"Návratem do normálu" čtveřice narážela na přístup dosluhujícího prezidenta Miloše Zemana, který před třemi lety přestal komunikovat s Vystrčilem kvůli jeho cestě na Tchaj-wan. 

"Tyto schůzky jsou něco, co by mělo být naprosto přirozené. Budeme usilovat o to, aby to bylo ku prospěchu všech občanů," uzavřela Pekarová Adamová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.