Svět prochází revoluční změnou. Rusko představilo, co plánuje na rok 2023

Vývoj vztahů Ruska s nepřátelskými státy se bude odvíjet od toho, jak budou přistupovat k ruským zájmům, zejména těm v bezpečnostní oblasti. Stojí to v diplomatickém plánu na letošek, který ruské ministerstvo zahraničí zveřejnilo v pondělí, píše agentura TASS.

Za nepřátelské Moskva považuje všechny země, které od loňského února pomáhají napadené Ukrajině. Předtím seznam tvořily jen USA a Česko, které tam přibylo po vyhoštění ruských diplomatů kvůli zjištění, že za výbuchy muničních skladů ve Vrběticích stáli ruští agenti.

[chooze:article;value:487126]

"Jakékoliv pokusy ublížit Rusku a jeho spojencům budou rezolutně potlačeny. S nepřátelskými zeměmi budeme nadále spolupracovat se zohledněním toho, jak se postaví k našim národním zájmům," uvedl resort Sergeje Lavrova.

Válku na Ukrajině plán vůbec nezmiňuje, zato útočí na americkou zahraniční politiku a používá obraty, jež byly za studené války příznačné pro východní blok. "Budeme pokračovat v boji za pravdu a spravedlnost v mezinárodních záležitostech, proti pozůstatkům neokolonialismu a hegemonickým ambicím Spojených států a jejich satelitů," stojí v něm. 

Západ se podle Moskvy chová lehkomyslně, když se domnívá, že dokáže odstavit Vladimira Putina od moci, dodává agentura RIA Novosti. Lavrov už minulý týden prohlásil, že Rusko je nezastavitelné.

[chooze:article;value:486753]

A zvrátit už podle jeho ministerstva nelze ani "revoluční změny", kterými má svět v posledních měsících procházet.

"Vzhledem k tomu, že svět je uprostřed období revoluční transformace, jsme připraveni na různé varianty vývoje mezinárodní situace. Do budoucnosti hledíme s důvěrou a nepochybujeme, že Rusko bude schopné zajistit svou bezpečnost. Naše zahraniční politika bude nadále sloužit svému klíčovému cíli, a sice vytvářet příznivé prostředí pro pokrok," uzavírá ruské ministerstvo zahraničí.

Nechci ti ublížit, ale raketou by to trvalo minutu, měl říct Putin Johnsonovi:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.