Do dvou měsíců bude válka na Ukrajině rozhodnutá, předpověděl generál

Rusko se chystá v blízké době zostřit své útoky, myslí si Skrzypczak. "Myslím, že v tuto chvíli jen čekají na dobré povětrnostní podmínky, které jim umožní provést rozsáhlou operaci současně v několika směrech v Luhansku, Doněcku a Záporoží," řekl stanici Polsat News.

Podle generála se blíží průlom. "Za dva měsíce, myslím, dojde k vojenskému rozhodnutí, zda Rusové dosáhnou toho, co zamýšlejí. Podle mého názoru předefinovali své cíle a hodlají dobýt východní Ukrajinu," poznamenal. "Bude to strategie malých kroků, tedy oddělení části ukrajinských území," doplnil.

Následně mají přijít rozhovory o příměří. Politici se podle něj dohodnou, jaký bude konec války. Skrzypczak předpokládá, že vše skončí stažením Rusů z ukrajinského území.

[chooze:article;value:487218]

Na to, že přijdou tvrdé boje, se připravuje i Kyjev a jeho spojenci. "Chování strategických hráčů, mám tím na mysli Spojené státy a západní Evropu, se mění. Loni všichni říkali, že budeme posílat obranné systémy. Rozhodnutí o přesunu tanků je už jiná strategie," prohlásil.

Nesouhlasí s tím, že by přesun letounů na Ukrajinu mohl eskalovat konflikt. Toho se obává například německý kancléř Olaf Scholz. "Bylo by dobré, kdyby kancléř Scholz řekl, zda použil všechny prostředky, které má k dispozici, aby přesvědčil Putina k zastavení agrese na Ukrajině," sdělil Skrzypczak. 

[chooze:article;value:487176]

"Zdá se, že na Putina nezapůsobí žádné politické nebo diplomatické prostředky, takže zůstávají jen vojenské," upozornil. Ruského prezidenta podle něj dokážou zastrašit jen ozbrojené síly.

To, že by se Ukrajincům podařilo Rusko úplně vojensky porazit, podle něj není pravděpodobné. Řekl to týdeníku Do Rzeczy. Válku ale můžou výrazně ovlivnit tanky Leopard, myslí si.

Ukrajinci žádají americké stíhačky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.