Boj o majetek po Elvisovi začíná, Priscilla napadla závěť zesnulé dcery

V podání k soudu v Los Angeles právníci sedmasedmdesátileté Priscilly kromě neobvyklého “atypického“ podpisu argumentují tím, že v dodatku z roku 2016 bylo špatně uvedeno její jméno, nebyl ověřen notářem ani podepsán před svědkem a Priscille ho v rozporu s výslovným požadavkem závěti nedoručili, uvedla BBC

Zpěvačka Lisa Marie Presleyová, jediné Elvisovo dítě a dědic, zemřela 12. ledna po zástavě srdce ve věku 54 let. Přesnou příčinu úmrtí koroner dosud nezveřejnil. Pohřbili ji před deseti dny v Gracelandu, někdejším Elvisově sídle, které rovněž zdědila.

[chooze:article;value:484210]

​Zmíněný dodatek se týká určení správců svěřeneckého fondu, který Elvis dceři založil, a v němž byl po jeho smrti majetek shromážděn. Pokud není sepsaná zvláštní závěť, jako v tomto případě, jsou správci fondu zároveň dědici.

Do roku 2016 jimi byli Priscilla a Barry Siegel, někdejší manažer Lisy Marie. Ten měl podle Priciliných právníků v úmyslu odstoupit ve prospěch Riley Keoughové, 33leté dcery Lisy Marie. Tak by se o majetek podělily Priscilla a nejstarší z vnoučat, kromě Rilley měla Lisa Maria dvojčata, kterým je čtrnáct let, informovala CNN.

Dodatek Priscillu vyšachoval a za správce určil dceru Riley a syna Benjamina Keougha, který však mezitím spáchal sebevraždu. Takže jedinou dědičkou zůstává Riley.

[chooze:article;value:484221]

​Podání Priscilly Presleyové patří podle agentury AP k prvním z mnoha právních manévrů, které se pravděpodobně budou týkat pozůstalosti Lisy Marie Presleyové, jediné dědičky Elvise Presleyho.

Není však jasné, jakou má tento majetek hodnotu. V žalobě, kterou Lisa Marie Presleyová podala v roce 2018 a v níž tvrdí, že Siegel špatně spravoval svěřenský fond, se uvádí, že jeho hodnota přesahovala 100 milionů dolarů, ale většina z této částky byla vyčerpána.

Lisa Marie Presleyová byla čtyřikrát vdaná, se svým posledním manželem Michaelem Lockwoodem se rozvedla v roce 2021, ale jejich majetkové spory řešil v době její smrti soud.

Dcera slavného zpěváka zemřela 12. ledna. Připomeňte si jí v reportáži:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.