Pět vychytávek na WhatsAppu! Aplikace má řadu skrytých funkcí

WhatsApp je oblíbenou aplikací mnoha uživatelů. Umožňuje nejen snadné posílání zpráv, ale i spojení s blízkými z druhého konce světa. A jak připomíná deník Mirror, podobných funkcí je mnohem víc. 

Jedna z vychytávek vám umožní přečíst si zprávu, aniž byste ji museli zobrazit. Jak to uděláte? Podle deníku Daily Star jednoduše podržte přijatou notifikaci o zprávě, která se objeví na uzamčené obrazovce vašeho mobilního telefonu. Následně se vám zpráva zobrazí v náhledu.

Tento "super tajný" režim vám tak umožní přečíst si zprávu, aniž by její odesílatel věděl, že jste tak učinili. Navíc vám díky tomu nezmizí upozornění, že jste zprávu obdrželi a nezapomenete tak na odpověď.

[chooze:article;value:481275]

​Další funkcí, o které mnoho uživatelů nemá tušení, je možnost posílání fotografií či videí, které po jednom zhlédnutí zmizí. Této funkci se říká SnapChat a dává uživatelům větší jistotu při odesílání obrázků. Je ale důležité mít na paměti, že příjemce si může udělat záznam obrazovky během přehrávání.

Jak ale takový jednorázový záběr poslat? Uživatelé iOS mohou tuto funkci aktivovat otevřením chatu s danou osobou a kliknutím na ikonku +. Následně kliknou na knihovnu fotografií a videí a vyberou si příslušný snímek. Po jeho zobrazení se vedle modré šipky s odesláním objeví číslo 1.

Uživatelé Androidu po otevření chatu s člověkem, kterému chtějí snímek poslat, kliknou na ikonu kancelářské sponky. Vyberou fotku nebo video a číslo 1 by následně měli objevit opět vedle šipky pro odeslání.

[chooze:article;value:476605]

​Některým uživatelům se může hodit i funkce oznámení aktuální polohy. Ta umožní vašim přátelům zjistit, kde přesně se v danou chvíli nacházíte. To lze využít například, když jdete někam pozdě, ale i v případě jízdy taxíkem. Svou aktuální polohu můžete sdílet s přáteli po otevření konkrétní konverzace.

Uživatelé iOS pak kliknou na tlačítko + a následně "poloha". Pak už jen povolíte aplikaci, aby mohla použít vaši aktuální polohu, a zvolíte jednu z možností podle toho, jak dlouho chcete, aby vás přátelé mohli sledovat. Postup u uživatelů Androidu je stejný. Opět ale místo tlačítka + musí kliknout na ikonu kancelářské sponky.

[chooze:article;value:478681]

​Čtvrtou mnohými neobjevenou funkcí je posílání hlasových zpráv handsfree, tedy bez nutného držení nahrávacího tlačítka. Stačí jen podržet symbol mikrofonu a přejet prstem po obrazovce nahoru, čímž se nahrávání zprávy "uzamkne". Jakmile je zpráva kompletní, stačí stisknout tlačítko odeslat.

Poslední a neméně užitečnou funkcí je i možnost připínání konverzací. Díky této funkci můžete označené konverzace udržet v horní části zobrazovaných chatů a dát jim tak prioritní pozici. Uživatelé iOS zajistí připnutí konverzace přejetím po daném chatu zleva doprava a následným označením tlačítka "připnout". Ti, co používají Android, tak docílí podržením konverzace a stisknutím špendlíku v horní části obrazovky.

Pozor na tuto aplikaci. Vypadá nevinně, může vám ale zničit telefon:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.