Výsledky 2. kola prezidentských voleb 2023. Jak se volilo ve vaší obci, okrese a kraji

Sčítání zřejmě bude postupovat velmi rychle. Už před 14 dny, kdy to ještě komise měly složitější v tom, že kandidátů bylo o šest více, přišly první výsledky za necelých 20 minut. Před pěti lety to u druhého kola prezidentské volby bylo za 16 minut od uzavření volebních místností. Za 40 minut již bylo sečteno 20 % okrsků, před 15. hodinou to bylo 50 % a za další čtvrt hodinu už tři čtvrtiny. Hodinu a půl po uzavření volebních místností už Česká tisková agentura (ČTK) ohlásila coby vítěze Miloše Zemana. Miloš Zeman pak před půl pátou odpoledne už pronášel vítězný projev.

STRÁNKU S PŘEHLEDNÝMI VOLEBNÍMI VÝSLEDKY NAJDETE ZDE

Můžete se podívat, jak volili Češi v jednotlivých krajích, okresech či v zahraničí. Pod mapou s volebními výsledky podle okresů nebo krajů najdete odkazy na jednotlivá statutární města a také políčko, přes které si můžete najít přímo výsledky ve vaší obci.

Najdete tam také volební vysílání TN Live, které začíná už ve 12 hodin. Průběžné výsledky v něm budeme celé odpoledne analyzovat s odborníky a komentátory. Reportéři pak zprostředkují atmosféru v jednotlivých štábech všech prezidentských kandidátů.

Sčítání výsledků můžete sledovat také v on-line reportáži TN.cz, kterou najdete v tomto článku.

[chooze:article;value:486742]

Volby na Nově

Rozsáhlé volební vysílání můžete sledovat také na obrazovkách TV Nova. To začíná ve 13 hodin. Diváky programem provede Rey Koranteng, který si do studia pozval speciální hosty.

"Přijdou tři hosté, bude tady pan (Michael) Žantovský, Alžběta Králová, politická marketérka, a bude tady pan (Cyril) Svoboda. Budeme se bavit o kampani a o volbách," prozradil Rey Koranteng, že jeho hosty budou kromě odbornice na politický marketing také bývalý velvyslanec v USA, Izraeli a Velké Británii a také bývalý senátor Žantovský a bývalý ministr zahraničí Svoboda.

Výsledky bude divákům prezentovat ze studia na Alšově nábřeží Bára Divišová. TV Nova bude mít reportéry a studia i přímo v obou volebních štábech, Andrej Babiš jej má na pražském Chodově, Petr Pavel v prostorech Fora Karlín.

[chooze:article;value:486510]

​"Ve štábu Petra Pavla chceme také zprostředkovat atmosféru, jak se tam slaví, nebo smutní. To, jak samotní aktéři vnímají výsledky, jak se to sčítá," vysvětluje moderátor Martin Čermák.

Ve štábu Andreje Babiše bude Veronika Petruchová. "Budeme mít připravené studio, odkud vám budeme přinášet zajímavé rozhovory s našimi hosty a v neposlední řadě vás budeme informovat o aktuálním dění na místě," prozradila Veronika Petruchová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.