Prezidentské volby pokračují i dnes. Volební místnosti se uzavřou ve 14 hodin

Od páteční 14. hodiny rozhodují Češi o tom, kdo na následujících pět let usedne na Hrad. O prezidentské křeslo bojují generál ve výslužbě Petr Pavel a expremiér Andrej Babiš (ANO).

V sobotu se volební místnosti otevřou v osm hodin ráno. K volebním urnám mohou voliči přijít až do sobotní 14. hodiny. Poté začne po celé České republice sčítání hlasů.

[chooze:article;value:486870]

​Oba prezidentští kandidáti zamířili do volebních místností už v pátek. V obci Černouček odvolil krátce po třetí hodině Petr Pavel. V pražských Průhonicích k volbám okolo čtvrté hodiny zamířil i Andrej Babiš. S oběma kandidáty přišly k volbám i jejich manželky.

Svůj hlas v pátek dal i prezident Miloš Zeman, který tradičně odvolil v Lánech. Premiér Petr Fiala (ODS) k volební urně zamířil v Brně a předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) v Telči na Jihlavsku. K volbám přišla i neúspěšná kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová či senátor a neúspěšný kandidát Pavel Fischer.

Volební účast v prvním dnu druhého kola byla vysoká. Pardubický kraj hlásil už okolo 17. hodiny 40procentní účast. V prvním kole účast za celý první den dosáhla 50 procent. Vyšší zájem o volby hlásil i Zlínský kraj, Brno v průběhu voleb nezaznamenalo žádné potíže.

[chooze:article;value:486510]

​Průběh voleb můžete sledovat od osmi hodin zde v ON-LINE reportáži či od 12 hodin na TN Live a o hodinu později i na obrazovkách televize Nova. Naši reportéři budou nejen ve volebních místnostech, ale hlavně ve štábech obou kandidátů, kde budou připravena naše speciální studia.

Vysílání na hlavním kanálu televize Nova a na TN Live ale nebudou totožná a vzájemně se informačně doplní. V terénu budou reportéři, kteří divákům přinesou živé vstupy přímo z centra dění. Volební vysílání startuje na TV Nova už ve 13 hodin a vyvrcholí nedělním rozhovorem s novým prezidentem.

Zájem o volby je velký. Politologové čekají rekordní účast:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.