Youtuberka Shopaholicadel měla nehodu! Na zasněženou cestu vyrazila na letních gumách

Pořádné drama zažila Shopaholicadel cestou do Bíliny. V jedné z obcí, kterou s přítelem Davčou projížděli, nevytočili zatáčku a jejich vůz skončil zapadlý v příkopě. Celý incident se objevil ve videu na sociálních sítích a začal se šířit internetem. Youtuberkou situace velmi otřásla, naštěstí jí přišli místní na pomoc. "Nechcete uvařit čaj nebo kafe," zeptali se svědci dopravní nehody rozrušené Adély.

Jejich ochoty rychle využil Davča. "Nemáte doma auto? A nemáte v něm trojúhelník?" zajímalo Davida. Mladá žena ve videu na Davčův dotaz zděšeně odpověděla, že trojúhelník by snad mělo mít každé vozidlo. Po chvíli si však získala veškerou pozornost zpět otřesená influencerka, kterou všichni začali utěšovat. "Důležité je, že Áďa je v pohodě a že auto je v pohodě," shrnul vše David. Naštěstí si mohl oddechnout, auto za nedlouho místní vytáhli za lano.

[chooze:article;value:477434]

Chybějící trojúhelník však nebyl jediný z nedostatků influencerčina auta. Slavný pár zjistil, že celou zimu jezdil na letních gumách, což Shopaholicadel velmi namíchlo. "Můžeš mi říct, co jste mi to dali za gumy? Já jsem kvůli vám málem nabourala. To nejsou vůbec zimní gumy," zatelefonovala youtuberka do autobazaru, odkud si vůz pořídila. "Nejhorší je, že mám to auto na splátky, proto jsem si nemohla přezout gumy," vysvětlila Adéla Pulcová zvědavcům.

"Já mám ve smlouvě, že všechny opravy musím řešit s tím bazarem," objasnila influencerka ženě, která jí pomohla. Ta však Adel vysvětlila, že i tak si auto musí každou zimu přezout, a dodala, že výměna pneumatik není opravou vozidla. "Teď ještě platit za nové gumy," povzdychla si Adel. Naštěstí si youtuberka vzpomněla, že má číslo ještě na šéfa daného bazaru.

"Nezlobte se na mě, ale budu docela dost hnusná. Co to je za gumy? To nejsou zimní gumy, ale letní. Já jsem kvůli vám málem nabourala. To chcete mít na svědomí naši bouračku, ty gumy si okamžitě vyměním," řekla youtuberka. "Tady jde o život," zakřičela Adéla naposledy do telefonu. Přitom právě jí by mohl hrozit některý z postihů za to, že nesplňuje povinnou výbavu auta.

"Pokud řidič vjede na úsek, kde je dané zákonem, že musí mít zimní gumy, tak mu hrozí pokuta. Ale pokud se mu stane nehoda v některé z obcí, kde zákonná povinnost není, záleží například na podmínkách pojišťovny, zda při havárii řidiči poskytne plnění," vysvětlil mluvčí policie Pavel Truxa.

[chooze:article;value:471047]

"Pokud má řidič letní pneumatiky, může dostat pokutu ve výši dvou tisíc korun, u správního úřadu dokonce do dvou a půl tisíc korun. Horší situace však nastane u pneumatik, které mají vzorek menší než 1,6 mm. Tam by se už mohlo jednat o technicky nezpůsobilé vozidlo. Řidiči by pak hrozila pokuta ve výši pět až deset tisíc korun a ztráta pěti bodů či zákaz řízení na půl roku," vysvětlil pro redakci TN.cz dopravní expert Roman Budský.

"Pojišťovna by navíc mohla částečně či úplně krátit plnění v případě, že by řidič měl havarijní pojištění. Dokonce by mohla chtít vymáhat plnění, pokud by se prokázala souvislost mezi obutím auta a vznikem dopravní nehody. Za chybějící trojúhelník by mohla řidiči hrozit pokuta do dvou tisíc korun," dodal Budský.

[chooze:article;value:484705]

Podobné nehody, jako zažila Shopaholicadel, nejsou v zimě ojedinělé a stejně jako u Adel se obvykle obejdou bez zásahu policie. "Když napadne sníh, nehod jsou mraky, záleží na počasí. Řidiči zapadnutí do sněhu to řeší často tak, že je prostě někdo vytáhne a jedou dál, takže se to ani neeviduje," řekl mluvčí policie Truxa. 

Podívejte se na romantické zásnuby Shopaholicadel a Davči v obchoďáku:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.