Do války se chce zapojit i ruský sériový vrah. Odpykává si trest za zabití 83 žen

Jeden z nejhorších ruských násilníků si v současnosti odpykává dva doživotní tresty. Teď se ale dobrovolně přihlásil do bojů na Ukrajině. A podle deníku TVP World za to požaduje jediné – milost.

Michaila Popkova obvinil soud z vraždy 83 žen. Policie se však domnívá, že skutečný počet jeho obětí se blíží 200. Většinu z těchto žen měl znásilnit a zabít nejrůznějšími předměty, jako jsou sekery, kladiva, nože, šroubováky či rýče. Šlo o ženy ve věku od 18 do 50 let.

​Sérii ohavných zločinů měl podle soudu spáchat v letech 1992 až 2010 ve svém rodném městě Angarsk v jihovýchodní části Sibiře. Snažil se tak údajně "očistit město od prostitutek". Z toho důvodu mu podle TV 2 bylo často přezdíváno "Angarský maniak" nebo "Vlkodlak".

[chooze:article;value:485017]

​​Popkov se rozhodl využít ve věznici jednoho z náborů, které dělají zejména wagnerovci. Ti pak zločince vysílají do bojů po boku Putinovy armády na Ukrajinu. Výměnou za prominutí trestu tak už bojují početné skupiny.

Žádost odsouzeného vězně se teď posuzuje. Ruské úřady povolily tamní státní televizi odvysílat s Popkovem rozhovor. V něm vyjádřil svou prosbu o připojení se do bojů na Ukrajině. Ve snaze dostat se do Wagnerovy skupiny se dokonce dobrovolně přihlásil i k dalším vraždám. Psychiatři u něj údajně diagnostikovali vražednou mánii. Tedy stav, při kterém má iracionální touhu někoho zabít.

Třetí společné prohlášení lídrů EU a NATO vyzve Rusko ke stažení vojsk z území Ukrajiny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.