Tragická nehoda v Ostravě. Při srážce auta s vlakem zemřely dvě děti

Událost se stala v sobotu kolem desáté hodiny dopoledne. "Dle dostupných informací vjelo v Ostravě-Třebovicích auto na železniční přejezd. Došlo ke srážce s vlakem," informovala policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Při nehodě zemřely dvě děti, které cestovaly v autě. "Na místě jsme měli čtyři pozemní posádky a vrtulník. Měli jsme v péči tři pacienty. 42letého muže s lehkým zraněním, který byl při vědomí, jsme převezli do nemocnice. Dvě nezletilé děti, chlapec a dívka, byly z auta vyproštěny bez známek života. Děti zdravotníci resuscitovali několik desítek minut, neúspěšně. Na místě zemřely," řekl TN.cz mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

[chooze:article;value:482595]

Tragédie se měla odehrát na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. "Předběžně byly škody na vlaku odhadnuty na 100 000 korun a na osobním automobilu na 200 000 korun. Inspekce zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy," sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS). Okolnosti nehody zjišťují policisté. Provoz na trati mezi Ostravou a Opavou je přerušený. V úseku mezi Ostravou-Svinovem a Děhylovem je zavedena náhradní autobusová doprava. Nejede vlak R 845 ze Svinova do Ostravy.

[chooze:gallery;value:30070]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.