O letní tábory je enormní zájem, některé už jsou obsazené. VELKÝ PŘEHLED

Střední Čechy

Například tábor v Miličíně na Benešovsku má obsazených více než 60 % míst. Tábor Dvojka na Rakovnicku hlásí obsazenou zhruba třetinu. Dětský tábor Eldorado nedaleko Prahy organizuje čtyři běhy, které má obsazené ze 30 až 60 %.

Jižní Čechy

Klub 112, který provozuje tábory na Strakonicku, má zaplněnou většinu kapacity na všech čtyřech turnusech. Největší zájem je o airsoftový tábor (1. turnus), který je obsazený z 95 %. Nejméně obsazený je 2. turnus, a to ze 73 %.

[chooze:article;value:444511]

​Dětský tábor Nový Řadov má obsazenost zatím nízkou. Největší zájem je o první běh, kde zmizela už čtvrtina míst. Letní tábor Kalich nedaleko Jindřichova Hradce má také zatím poměrně hodně míst. Turnusy má obsazené od 26 do 30 %.

Českokrumlovský Letní dětský tábor Slavkov naopak u prvních tří turnusů vyhlásil stop stav. U posledního zbývá 20 míst ze 70, poslední aktualizaci na webových stránkách má ale ze začátku ledna.

Západní Čechy

Dětský tábor Pražanka na Rokycansku má u prvních čtyř běhů obsazenost mezi 30 až 60 %. RZ Střela na Plzeňsku má kapacitu zaplněnou více, a to ze tří čtvrtin. Letní tábor Svojšín dokonce hlásí, že první běh už má zcela obsazený. Na druhý je ale stále možné posílat přihlášky.

Severní Čechy

Bomba tábor na Děčínsku uvádí, že ze 110 míst má volných 61, tedy zhruba polovinu. Je na tom ale lépe než některé jiné tábory v okolí. Například tábor v Levíně na Litoměřicku má druhý turnus obsazený z 99 %, ostatní mají okolo 60 %.

[chooze:article;value:461338]

Tábor Klondyk na Děčínsku už přijímá pouze náhradníky. A Šťastný statek na Českolipsku má čtyři ze šesti turnusů plně obsazené.

Východní Čechy

Například tábor v Lanškrouně uvádí, že na každém turnusu zbývá mezi 30 až 40 místy. Zato Dětský tábor Balda na Svitavsku brzy zřejmě oznámí stop stav. Zbývají tam totiž poslední dvě volná místa ze 200.

Letos přitom dokonce navyšoval kapacitu. "Pro velký zájem, který nás moc těší, jsme se rozhodli zvýšit kapacitu z původních 188 dětí na 200 míst," uvedlo vedení tábora.

Jižní Morava

Ranč Kopaniny na Blanensku na začátku ledna na facebooku zveřejnil výzvu pro rodiče: "Tábory na letní prázdniny se nám opět hrozně rychle plní, tak kdo by chtěl jet a ještě neposlal přihlášku, udělejte to co nejdřív." Nyní už má všechny tři turnusy obsazené.

[chooze:article;value:470227]

​Podobně je na tom Letní dětský tábor Jitřenka na Vyškovsku, kde jsou dva turnusy plně obsazené. Z prvního zbývá pouhých devět míst ze 110. Tábor v Jedovnici na Blanensku má ale u týdenních táborů po 20 volných místech a u dvoutýdenního 30. 

Zato na táboře v Semetíně na Vsetínsku docházejí místa rychle. Turnus s názvem Škola čar a kouzel je dokonce už plně obsazený.

Severní a střední Morava

Letní tábor ve Zlatých Horách má turnusy zaplněné od 40 do 80 %. Nejvíc zaplněný je druhý běh.

Letnímu táboru Sigma na Olomoucku už místa také rychle docházejí. Přihlášku na první turnus už dokonce nelze poslat. "Pro velký zájem jsou v současné době registrace nových táborníků pozastaveny," upozornilo vedení tábora. Druhý turnus ale má ještě volná místa.

Tábor Mamutov na Králickém Sněžníku má v každém termínu zatím více než 30 volných míst.

Letní tábory budou dražší než v předchozích letech:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.