VÝSTRAHA: Část Česka zasype sníh. ČHMÚ varuje i před sněhovými jazyky

Výstraha před sněhem platí od pátečních 22:00 do sobotního odpoledne pro část Pardubického, Olomouckého, Zlínského a Moravskoslezského kraje. Za 24 hodin může podle meteorologů napadnout až 15 centimetrů nového sněhu.

"Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Nezapomenout na zimní výbavu, při cestách do hor mít i sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku. Na horách je třeba dodržovat pokyny horské služby," radí na webu Český hydrometeorologický ústav.

[chooze:article;value:485346]

Varování platí také pro část Středočeského, Jihočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Plzeňského, Karlovarského a Ústeckého kraje a Vysočinu od soboty.

[chooze:gallery;value:30057]

Sněhové jazyky

Meteorologové varují také před sněhovými jazyky od pátečních 22:00 v části Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje. Od soboty pak platí výstraha také pro část Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého kraje a Vysočinu.

ČHMÚ očekává problémy v dopravě. Některé komunikace mohou být totiž nesjízdné. "Při řízení auta je nutná zvýšená opatrnost. Při cestování je třeba sledovat dopravní zpravodajství. Na horách zase dodržovat pokyny horské služby," apelují meteorologové.

[chooze:gallery;value:30058]

A s chladným počasím je potřeba počítat také po víkendu. Podle předpovědi meteorologů budou dny oblačné až zatažené, místy bude i přechodně polojasno. V noci budou teploty padat až k 7 °C, při zmenšené oblačnosti k 11 °C. Nejvyšší denní teploty budou mezi 2 až 3 °C.

Počasí ve středu komplikovalo v Česku dopravu. Podívejte se na reportáž:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.