Řidič zběsile ujížděl Děčínem hlídce. Nechte mě, jedu domů, volal na linku 158

Hlídka chtěla řidiče ve voze značky Mazda zkontrolovat ve tři hodiny ráno v Podmokelské ulici. Na výzvu však nereagoval a rozhodl se ujet. "Děčínští policisté několik kilometrů pronásledovali 26letého řidiče, který nereagoval na výzvy k zastavení a v rychlosti 150 km/h se řítil ulicemi města Děčín," informovala v pátek policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Nejprve uháněl Děčínem, pak přes obec Bělá na Sněžník a zpět přes Jílové až do Děčína. Poté jel směr Hřensko a na Mezní Louku. Honička skončila na úzké silnici ve Vysoké Lípě, kde hlídka šoféra zadržela.

[chooze:article;value:476147]

Muže policisté podrobili dechové zkoušce, nadýchal 1,21 promile. "V průběhu zběsilé jízdy tento řidič ještě stačil telefonovat na linku 158 s tím, že jede jenom domů, ať ho policisté nechají," doplnila Hyšplerová.

Šofér skončil v cele. Při výslechu pak uvedl, že se za vše omlouvá a je mu líto, že svou jízdou ohrozil i ostatní. "V současné době je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše jednoho roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uzavřela Hyšplerová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.