V horách v jižní Kalifornii se ztratil známý britský herec Julian Sands

Pětašedesátiletý Sands byl nahlášen jako pohřešovaný 13. ledna v půl osmé večer tamního času, uvedla pro CNN mluvčí oddělení Gloria Huertaová. Do pátrací akce byly nasazeny pátrací a záchranářské týmy, ale kvůli nepříznivému počasí a lavinovému nebezpečí museli záchranáři pátrací akce přerušit, uvedla Huertaová.

Úřady podle jejích slov nadále používají k pátrání po známém herci vrtulníky a drony, ale jsou limitovány nepříznivým počasím. Policejní mluvčí dodala, že pozemní pátrání bude naplánováno, až se zlepší počasí a podmínky budou pro záchranáře bezpečnější.

[chooze:article;value:484041]

Šerif okresu San Bernardino nedávno varoval turisty před návštěvou hory Baldy Bowl, kde kvůli silnému větru a náledí stále panují nebezpečné podmínky. V příspěvku na facebooku úřad uvedl, že za poslední čtyři týdny pátrací a záchranné týmy zasahovaly na hoře Baldy Bowl a v okolí už 14krát.

https://twitter.com/CNN/status/1615871690428370944?cxt=HHwWgMC-6bev3ewsAAAA

"Tyto záchranné mise se týkaly ztracených, uvázlých anebo zraněných turistů. Bohužel během těchto posledních čtyř týdnů dva turisté zemřeli," uvádí se v příspěvku.

[chooze:gallery;value:30013]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.