PŘEDPOVĚĎ: Chumelenice a silné mrazy. O víkendu udeří zima z východu

Meteorologové očekávají, že ve čtvrtek může v Beskydech napadnout i 10 centimetrů nového sněhu. Ráno bylo v celém Česku mrazivé. Přes den naměříme maximálně 3 °C, v  noci se může vytvářet náledí a zmrazky. A s mrazy počítají odborníci také o víkendu, navíc bychom se sněhové pokrývky mohli dočkat téměř na celém území republiky.

"Rozsáhlá oblast nízkého tlaku vzduchu nad Evropou se bude zvolna vyplňovat. O víkendu bude do střední Evropy postupovat tlaková níže od východu. Na počátku nového týdne bude počasí u nás ovlivňovat tlaková níže nad centrálním Středomořím. Postupně se naše území dostane pod vliv rozsáhlé tlakové výše nad východní Evropou," informoval na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

https://twitter.com/CHMUCHMI/status/1615961739736006656

pátek bude oblačno až zataženo, ojediněle na východě území může i sněžit. V noci teploty klesnou až k 6 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce může být i 8 °C. Přes den se teploty budou pohybovat mezi 1 až 3 °C.

Sobota bude ve znamení zatažené oblohy. Počítat však musíme se sněžením, na horách i s vydatnějším. Noční teploty spadnou na 5 °C, na západě můžeme naměřit i 7 °C. Během dne se teploty vyšplhají maximálně na 1 °C. Meteorologové navíc varují, že se mohou tvořit i sněhové jazyky.

neděli bude zataženo a stejně jako den předtím bude sněžit. Během dne však budou srážky ustávat a ubude také oblačnosti. V noci se teploty sníží až na 5 °C, přes den se zvednou maximálně na 2 °C.

[chooze:article;value:484951]

pondělí předpovídají meteorologové polojasno až oblačno, ojediněle se objeví i sníh. Během dne se však obloha zatáhne a srážek přibude, místy mohou být i dešťové. V noci pořádně přituhne a teploty se budou pohybovat kolem 7 °C, při zmenšené oblačnosti i kolem 9 °C. Přes den teploměry naměří maximálně 2 °C.

Další dny budou oblačné až zatažené, místy bude přechodně i polojasno. Oteplení se však nedočkáme a v noci budou teploty padat až k 7 °C, při zmenšené oblačnosti k 11 °C. Nejvyšší denní teploty budou mezi 2 až 3 °C.

Návrat zimního počasí ve středu pořádně zkomplikoval dopravu v Česku. Podívejte se na reportáž:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.