Policie odhalila děsivé detaily nálezu těla v Plzni. Případ vyšetřuje jako vraždu

Případem se policisté zabývají od minulého týdne. Vznikl kvůli němu i speciální tým, který intenzivně pracuje na jeho vyřešení. "Policejní orgán odboru obecné kriminality plzeňského ředitelství zahájil úkony ve věci zločinu vraždy v souvislosti s nálezem mužského těla," sdělil TN.cz ředitel Krajského ředitelství policie v Plzni Jaroslav Vild.

Během vyšetřování kriminalisté zjistili známky cizího násilí. "Mrtvý měl mnohačetné bodnořezné rány na těle a byl bez hlavy," doplnil Vild.

[chooze:article;value:484078]

Podle informací TV Nova měl mít muž uříznuté také genitálie. To policie zatím nepotvrdila. Chybějící část těla se však dosud najít nepodařilo.

Mrtvý měl mít v kapse i doklady. O koho jde, ale vyšetřovatelé neuvedli. "Čin se podle našich dosavadních poznatků odehrál v bezdomovecké komunitě," poznamenal Vild.

Oběť by měla být původem se Slovenska. Muž měl přebývat ve starých zchátralých nádražních domcích u trati nedaleko plzeňské teplárny. Mezi bezdomovci byl známý pod přezdívkou "Čobol".

Zda má tento čin nějakou souvislost s neobjasněnou vraždou z loňského září, kdy v plzeňské části Bory našli mrtvého muže, však kriminalisté nechtěli komentovat. "Tým pracuje s více verzemi. Nebudu se k nim vyjadřovat," poznamenal Virt.

Tělo objevil kolemjdoucí u lávky Pod Pecihrádkem v oblasti plzeňské Doubravky. "Pokud by někdo měl jakékoliv informace, které by nám chtěl sdělit v souvislosti s nálezem těla, tak to přivítáme," uzavřel Virt.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.