Hudební ikona z 90. let se změnila k nepoznání. Se žebříkem dorazí i k vám

Pěvecké duo MC Erik & Barbara si pamatuje snad každý, kdo prožil devadesátky. Taneční hity, ale i romantické ploužáky, které nechyběly na žádné diskotéce. Barbara měla jedinečný hlas, Erik uměl skládat i rapovat a na česko-slovenské hudební scéně nic podobného nebylo.

Erik Aresta alias MC Erik začínal jako DJ a byl také členem úspěšné skupiny Maduar. Klučičí kapela sháněla zpěvačku a právě v ten moment to zřejmě všechno začalo. "Byli jsme v košickém rozhlasovém studiu a poprosili jsme organizátorku, jestli neví o nějaké zpěvačce. Tehdy k nám dovedla 14letou Barbaru. Bára to nazpívala, nám spadla brada a pak už jsme seděli za kulatým stolem v restauraci s jejími rodiči, abychom dostali svolení a mohla s námi vystupovat," popsal Erik.

[chooze:article;value:484167]

​Ve skupině Maduar ale po čase došlo k neshodám. "Já jsem prosazoval, aby většinu písní zpívala Barbara, protože měla takový andělský hlas, tak jsem říkal, ať ji kluci nechají, ať nás táhne, protože je nejlepší. Oni s tím úplně nesouhlasili, tak vznikly rozepře, které pak vedly k našemu odchodu," vysvětlil Erik.

A tak vzniklo duo MC Erik & Barbara a byla to trefa do černého. "Asi jsem uměl složit ty písničky s příjemnou a chytlavou melodií, ale zpěv Barbary bylo něco, co z mého trochu hezkého songu pak udělalo ten dokonalý výtvor," myslí si o důvodu úspěchu zpěvák.

Fanoušci spekulovali o tom, jestli náhodou tahle dvojka netvořila pár i v soukromém životě. Erik ale prý Barbaru bral jako mladší sestru. Společně vyprodali bezpočet koncertních hal a stadionů, získali řadu ocenění, duo se však zhruba po třech letech fungování rozpadlo, protože Barbara chtěla začít se sólovou dráhou.

[chooze:article;value:482871]

​Poté se Erik na chvíli ztratil, našel se pak opět za DJ pultem. Poslední dobou však tráví Erik více času na žebříku, pandemie ho totiž přiměla změnit obor, s tím mu pomohla manželka. "Koukala u nás na pergolu, kam jsem nám kdysi ušil stínění. A manželka povídá, jestli to nebudeme šít. Pak jsme zjistili, že se jí podařilo trefit díru na trhu," doplnil Erik, který je nadšený, že není závislý jen na hudbě.

Zákazníci někdejší hvězdu při téhle práci čas od času poznávají, a tak není divu, že už své produkty i podepisovala. Barbara žije od roku 2000 ve Spojených státech. S Erikem jsou v kontaktu. I když duo fungovalo společně jen pár let, jsou tady stále jeho hity, které si dodnes poslechnou rádi lidé napříč generacemi.

[chooze:gallery;value:30016]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.