Policie zná identitu mrtvého z Berounky. Kromě hlavy měl uříznuté i genitálie

Policisté zatím neuvedli, jestli se chybějící části mužského těla podařilo najít. Obětí by údajně měl být muž bez domova původem ze Slovenska, který se měl pohybovat v okolí plzeňského nádraží.

Podle zatím nepotvrzených informací měl mrtvý v kapse doklady. Policisté přesto chtějí testy DNA potvrdit jeho identitu. Přebývat měl ve starých zchátralých nádražních domcích u trati nedaleko plzeňské teplárny. Mezi bezdomovci byl známý pod přezdívkou "Čobol". Tělo bez hlavy našel v řece Berounce kolemjdoucí. Podle policistů bylo po vytažení mrtvého zjevné, že ve vodě byl delší dobu.

[chooze:article;value:484078]

Bližší informace o totožnosti muže či o okolnostech jeho smrti ale v tuto chvíli policie nechce sdělovat. "Kriminalisté na případu velmi intenzivně pracují, ale v současné době nebudeme poskytovat žádné konkrétní informace," sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podobný případ se řešil na Plzeňsku už před téměř 13 lety. V prosinci 2010 byla v Nadrybech nalezena lidská ruka, později řeka Berounka vyplavila i další části těla. Tehdy policie ostatky identifikovala jako 37letého majitele autodopravy. Za jeho vraždu byl na 15 let odsouzen zaměstnanec jeho firmy. Ten se však k činu nikdy nepřiznal a zbytek těla nebyl nikdy nalezen.

Před téměř 10 lety řešili podobný případ i pražští kriminalisté, kteří na smíchovském břehu Vltavy nalezli několik částí ženského těla. Pachatele se ale dodnes nepodařilo najít.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.