Pavel ve středu jednal o spolupráci s Fischerem. Babiš strávil den úřadováním

Petr Pavel s manželkou strávili úterní večer v pražské restauraci, kde se setkali s podporovateli i nepostupující kandidátkou Danuší Nerudovou. Restaurace praskala ve švech, podle Pavla tam dorazilo okolo 500 lidí. "Já si myslím, že tohle to ani tak nemá nic moc společného s politikou jako s krásnou velkou party. Je to úžasná atmosféra a já si toho moc cením," sdělil Pavel.

Středeční dopoledne bylo pro Petra Pavla o něco volnější. Celé ho strávil ve své kanceláři v Praze. Čekaly ho především schůzky s poradci a mediálním týmem nebo první online předvolební debata, ve které se utkal s druhým postupujícím kandidátem Andrejem Babišem. "Pokud jde o tu dnešní debatu, tak byla poměrně krátká, takže jsme si to nestihli ani užít. Musím říct, že jsem se několikrát pobavil," vtipkoval Pavel.

[chooze:article;value:485091]

Odpoledne do Pavlovy kanceláře dorazil další z nepostupujících kandidátů, kteří mu vyjádřili po prvním kole podporu, Pavel Fischer. "My jsme se s Pavlem Fischerem jako předtím s Danuší Nerudovou domluvili na další spolupráci v kampani, která se bude týkat nejenom reklamních ploch, případně způsobu reklamy a oslovení voličů Pavla Fischera, ale také účasti na některých společných akcích. Ta první bude v Ostravě a potom v Brně," vysvětlil Pavel.

"Natočili jsme dva videospoty. Jeden pro naše voliče a jeden pro moje podporovatele. Bude to něco, co jste ještě neviděli. Těšte se, určitě to bude dobré," slíbil Fischer. Poté se Petr Pavel věnoval focení se psem Gumpem a zbytek dne strávil poskytováním rozhovorů a dalšími poradami. Večer chce odpočívat před nadcházejícími výjezdy do krajů.

Den Andreje Babiše

V devět hodin ráno Andrej Babiš zamířil do své kanceláře na pražském Chodově. Protože prý zatím žádnou předvolební kampaň nedělá, nechápe zájem novinářů. "Já budu normálně pracovat. Budu pracovat, dávat rozhovory a budu čekat na signál, kdy bude hlasování o nedůvěře vládě," vysvětlil Babiš.

[chooze:article;value:484891]

Místo toho se setkal s šéfem ČSSD Michalem Šmardou. Jednali o možné podpoře. Šmarda poté uvedl, že zatím nepodpoří nikoho. "Nemohu podpořit pana Babiše, a to z mnoha důvodů. V případě pana Pavla potřebuji znát odpovědi na základní otázky, které trápí dnešní společnost," prohlásil Šmarda.

Den prezidentského kandidáta pak pokračoval prací v sídle hnutí ANO. Do své kanceláře nechal nahlédnout i novináře. Pochlubil se také novou soškou Jezulátka. Koupil si jí v úterý poté, co navštívil kostel na Malé Straně, který byl ráno uzavřený, aby se podle správců nestal součástí předvolební kampaně.

Z kanceláře se zúčastnil také online debaty s Petrem Pavlem. Ten mimo jiné řekl, že pro jeho soupeře pracuje proruská scéna. Babiš to odmítl. "Já jsem opakovaně deklaroval, že za naší vlády jsme vyhostili desítky takzvaných ruských diplomatů v rámci kauzy Vrbětice. Vydali jsme ruského hackera Nikulina do spojených států. Nikdy jsem nebyl na ruském velvyslanectví," tvrdil Babiš.

Reportéři TV Nova zjišťovali, co čeká prezidentské kandidáty ve čtvrtek:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.