Naštvaný kamioňák stál několik hodin v koloně. Silničáři zaspali, stěžoval si

Několik hodin čekání v zimě. Tomu ve středu ráno čelili řidiči kamionů na Paceřickém kopci v Libereckém kraji. Po několikahodinovém zoufalém čekání se jeden z nich rozhodl kontaktovat televizi Nova. "Stojíme tady od čtyř hodin od rána. Stojím v pravém pruhu, ale nějak se to tu naštosovalo," sdělil pan Bohumil.

Řidiči, kteří v koloně uvázli, si stěžovali zejména na silničáře. Ti podle nich zaspali. "Z druhé strany je pruh za svodidly celý zasněžený, protože se sem silničáři nedostanou," postěžoval si řidič. "Ale aspoň v protisměru by sem mohli jezdit, ale to by musela policie chtít a přijet sem," dodal.

[chooze:article;value:485106]

​V nekonečné koloně stáli od čtyř hodin od rána. Kolem osmé hodiny byla situace zoufalá. V několika pruzích stála dlouhá kolona kamionů. Na pana Bohumila čekala navíc na farmě zvířata, která nestihl nakrmit.

Situace byla stále stejná i kolem deváté hodiny ranní. "Vypadá to, že tady budeme do oběda, možná déle, protože tady máte na silnici nějakých 10 centimetrů sněhu," postěžoval si. Řidiči nicméně ale ani v takto náročné situaci neztráceli důvtip a u kraje vozovky se rozhodli postavit "paceřického maskota" – sněhuláka.

​Pan Bohumil ale takové situace zná. S traktorem několikrát řidičům kamionů pomáhal. Zkušeně se proto rozhodl vyzvat další traktoristy, aby nešťastným kamioňákům přijeli na pomoc. "Byl bych docela rád, kdyby nějaký zemědělec přijel a začal nás také tahat. Klidně mu tu stovku každý dáme," dodal.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.