Cigarety v 10 letech, miminko v 16. Chování dětí ve Výměně vyráží dech

Ve středeční Výměně byla na jedné straně 23letá maminka Terka, které po pár dnech čtyři puberťáci v náhradní rodině začali přerůstat přes hlavu. Nejhorší to pro ni bylo se 14letou Míšou, která ji neposlouchala, a dokonce sprostě nadávala. To už bylo na Terezu příliš. 

"Začíná to pro mě být psychicky náročné. Míša odešla pryč a nic mi neřekla. Děti jsou sice hodné, pořád se mě ptají, jestli potřebuji pomoct, ale když se zeptají 30krát denně, tak je to otravné. Desetiletý kluk mi řekne, že kouřil. Já se tomu můžu už jen smát," popsala své pocity Terka, která vzápětí zjistila, že 10letý Lumír nezvládá ani matematiku první třídy.

[chooze:article;value:484719]

​Největší šok pro ni ale byl, když jí 14letá Míša oznámila, že za dva roky chce mít miminko. Na to měl její nevlastní otec Míra (37) jasný názor, že holka dostane antikoncepci. Jenže Míša má svou hlavu. "Já to nebudu brát, mně to bude jedno," prohlásila laxně s tím, že aspoň díky těhotenství nebude muset chodit do školy.

Na druhé straně vše probíhalo klidně. Tereza (35) měla na starost jen 10měsíčního Tea, kterého zvládala na jedničku i podle tatínka Petra (32). Přesto, když měl noční směnu, přišla raději na základě instrukcí maminky hlídat miminko tchyně, což Terezu pořádně vytočilo. 

[chooze:article;value:483913]

​Mezi osmi očima mladá maminka Tereze pořádně vyčinila za to, jak vychovává děti. "Míša je nevychovaná. Lumírkovi je deset a špatně mluví, není schopný říct, kolik je šest plus šest. Proč si s ním každý den nesedneš a nepočítáš s ním? Je hezké, že to víš, ale nic s tím neděláš. Nerozumím tomu. Je to celé špatně, fakt jsem z toho smutná," uzavřela Terka, načež Tereza odvětila, že s 12hodinovými směnami to nestíhá.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.