Pavel a Babiš se vydají přemlouvat voliče. TV Nova bude u toho

Petrovi Pavlovi bude v příštích dvou týdnech v patách Marek Bruna, Andreji Babišovi (ANO) Linda Nguyenová. Podívejte se, co oba kandidáty v blízké době čeká.

Petr Pavel

Podle vítěze prvního kola Petra Pavla není potřeba nějak výrazně měnit strategii, která mu pomohla porazit Andreje Babiše a vyhrát v prvním kole. 

Čeká ho ale několik akcí, kde se bude především potkávat se svými podporovateli a občany po celé České republice. Ty se bude snažit přesvědčit, aby mu 27. a 28. ledna v druhém kole dali svůj hlas.

[chooze:article;value:484599]

Svou podporu Petru Pavlovi už v sobotu vyjádřili nepostupující kandidáti Karel Diviš, Danuše Nerudová, Pavel Fischer (nez.) a Marek Hilšer (nez.). Tři poslední dorazili krátce po sečtení výsledků do volebního štábu Petra Pavla, kde společně řešili také případnou podporu právě během Pavlových výjezdů po Česku.

Neděla byla pro Petra Pavla ve znamení rozhovorů s novináři a uzavřených porad, kde se svými poradci a mediálním týmem řešil svůj program na následujících 14 dní. Ten by měl být hotový během nedělního večera.

Andrej Babiš

Přesnou podobu strategie pro kampaň do druhého kola zatím neznáme. Přesné parametry jí dává tým Andreje Babiše od sobotního večera. V sobotu by měli znovu zasednout a určit finální verzi.

[chooze:article;value:484591]

Lidé si už ale mohli všimnout, že ač se Babišův tým nechce podělit o to, jaký plán zvolí, další fáze kampaně začala bezprostředně po prvním kole prezidentských voleb.

Od neděle jsou na řadě míst k vidění billboardy, které míří proti jeho konkurentovi Petru Pavlovi, což značí slogan, který obsahuje: "Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat. Ne voják." Téma války na Ukrajině by tedy mohlo být jedním z témat Babišovy kampaně. Už dříve mluvil o tom, že jako prezident by chtěl v Praze uspořádat mírový summit. 

Andreje Babiše zatím nikdo z neúspěšných kandidátů nepodpořil, dokonce ani Jaroslav Bašta (SPD), který cílil na podobné voliče. Babiš v neděli odpoledne řekl, že neděli věnoval odpočinku. V následujících dvou týdnech má prý ale v plánu navštívit minimálně pět krajů, kde se chce setkávat s občany. Přesný plán doladí se svými spolupracovníky v pondělí dopoledne.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.