Otevřená zpověď Brzobohatého: O sprše s Fialovou, tátovi i lásce k Písařovicové

Hostem Víkendové Snídaně byl v neděli český herec, skladatel, zpěvák, textař a pianista Ondřej Gregor Brzobohatý. Ačkoliv se věnuje mnoha oblastem umění, nejšťastnější se cítí s rukama na klaviatuře. Stát se velkým hercem jako jeho zesnulý otec Radoslav Brzobohatý prý netouží.

"Mám nad sebou bustu otce, který byl fenomenální herec a já nemám ani nejmenší potřebu se mu vyrovnávat, protože si myslím, že na to charakterní herectví nemám," přiznal ve Víkendové Snídani.

Ondřej Gregor Brzobohatý v únoru oslaví své 40. narozeniny. A jestli se něco za tu dobu naučil, tak že ke každému uměleckému projektu je potřeba přistupovat s jistým nadhledem a pokorou. "Myslím si, že mám docela dobře nastavenou vlastní sebereflexi, že si o tom ještě nemyslím, že je to dobrý. Jsem velkým kritikem sám sebe, a dokud jím budu, tak si říkám, že to můžu dělat," vysvětlil.

[chooze:article;value:465861]

​Diváci se mohou těšit, že ho brzy uvidí ve druhé řadě minisérie Iveta, kde ztvárnil hudebníka a někdejšího přítele zpěvačky Ivety Bartošové Ladislava Štaidla. Ne vždy přitom byla tato úloha jednoduchá. Brzobohatý se totiž věnuje i muzikálům a do jedné z rolí potřeboval zhubnout. Jenže Štaidl byl robustnější postavy, takže pro tuto roli by se mu hodilo zase pár kilogramů navíc. "Řešil jsem to tak, že jsem si večer předtím, než jsem měl jít hrát, dal tři piva, a to vždycky opuchnu," pobavil moderátory. "Byla to herecká výzva," dodal.

Vžít do role Štaidla mu pomohl i fakt, že byli rodinní přátelé. "Rodina Ládi Štaidla, jeho děti a my. Navštěvovali jsme se často a dodneška se znám s jeho dětmi, s Arturem tedy nejméně," připustil.

V minisérii Iveta si Brzobohatý zahrál po boku Anny Fialové, která ho okamžitě coby herečka uhranula. "Ten talent je úchvatný. Já jsem se kolikrát přistihl při jedné scéně, kterou jsme točili ve sprše a bylo to takové nervózní (teče na vás voda, máte říkat dlouhý monolog), že mi chybí jen popcorn a cola. Já bych na ni koukal celou dobu a jen zíral, jak úžasně hraje," přiznal Brzobohatý.

Jinak má ale oči pouze pro svou přítelkyni, moderátorku Danielu Písařovicovou. Oba sice mají hodně práce, vždy se ale snaží najít si dostatek času i pro sebe. "Já žiju, neřekl bych s workoholičkou, ale moje přítelkyně je velmi zaměstnaná žena. Je to velmi zodpovědná žena. A se zodpovědností to je u mě problém. Někdy se přistihnu v bohémském světě, kdy kalendář pro mě více méně nic moc neznamená. A ona je velice poctivá ve všech věcech. Je pro mě velkou inspirací," řekl hudebník závěrem.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.