Prezidentské debaty TV Nova oslovily téměř tři a půl milionu lidí

TV Nova drtivým způsobem porazila předvolební debaty konkurenčních televizí. Zpravodajský highlight letošního roku si nenechalo ujít 50,32 % diváků u televizních obrazovek v CS 15–54, jednalo se o nejsledovanější pořad po 20. hodině večerní ve všech hlavních cílových skupinách. Debata hodně zaujala i mladé publikum, podíl na sledovanosti diváků v CS 15–24 byl 64,43 %. Na TN Live debata oslovila přes 100 tisíc on-line diváků a na sociálních sítích měla přes 25 tisíc zhlédnutí. Skvělých výsledků dosáhla celková denní návštěvnost TN Live i přes HbbTV, a to přes 50 tisíc diváků.

Debatu hlavních prezidentských kandidátů Andreje Babiše, Danuše Nerudové a Petra Pavla moderoval od 20:00 Rey Koranteng. Všichni tři se měli možnost vyjádřit k aktuálním tématům, vizím pro naši zemi do budoucna, ale i diskutovat mezi sebou. Součástí vysílání na TN Live byly i příjezdy jednotlivých kandidátů a analýzy jejich vystoupení.

Debaty kandidátů na prezidenta:

[chooze:gallery;value:29925]

​Debatu kandidátů, kteří se v zprůměrovaných výzkumech umístili na čtvrtém až osmém místě (Jaroslav Bašta, Karel Diviš, Pavel Fischer, Marek Hilšer, Tomáš Zima), vysílala TV Nova také na hlavní stanici, na TN Live a na sociálních sítích, a to od 17:00. Tuto debatu moderovanou Bárou Divišovou sledovalo na TV Nova v průměru 577 tisíc diváků starších čtyř let a zasáhla 1,379 milionu diváků starších 4 let (průměrný počet diváků, kteří ji kontinuálně sledovali alespoň tři minuty). Celkově debaty na TV Nova zasáhly 3 392 000 diváků starších čtyř let (sledovali alespoň tři minuty kontinuálně).

[chooze:article;value:484059]

​"Zpravodajství TV Nova se na celé vysílání týkající se prezidentských voleb připravovalo řadu měsíců. Jsem rád, že jsme uspěli a potvrdili, že umíme udělat politickou debatu na vysoké úrovni. Máme velmi kladné ohlasy na oba moderátory, studio i na koncepci debat," komentuje Kamil Houska, ředitel zpravodajství TV Nova. "Dnes ráno jsme z Hradčanského náměstí odvysílali ranní speciál Cesta na Hrad – Poslední možnost se rozhodnout, v němž jsme znovu představili kandidáty a jejich program, součástí byl i sestřih ze včerejších debat. Další velký úkol je před námi – zítřejší kontinuální vysílání se sčítáním hlasů," doplňuje Kamil Houska.

Kontinuální vysílání se sčítáním hlasů Cesta na Hrad – Rozhodnutí začíná 14. ledna ve 12:00 na TN Live a ve 13:00 na TV Nova.

Na debatu favoritů se podívejte zde:

Na odpolední debatu se podívejte zde:

Zdroj dat: ATO – Nielsen Admosphere, živě + TS0-3, ke dni: 13. 1. 2023, NetMonitor – SPIR, ČRA: reklamní systém

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.