Kampaň se přiostřuje, nejvíc do toho šlapou Bašta a Diviš, hodnotí politolog

Politolog Michael Drašar očekává, že čtvrteční debata kandidátů na Hrad na TV Nova, které se jako jediné zúčastní i šéf ANO Andrej Babiš, by měla být výrazně ostřejší než ty předešlé.

"Jak ho známe z jiných debat, tak on je poměrně útočný vůči svým protikandidátům. Snaha o to být ostřejší tady pak bude i jak ze strany Danuše Nerudové, tak Petra Pavla. Myslím, že tady bude možná i větší střet. Bude otázka, jak si s těmi útoky na svou adresu Babiš poradí. V debatách ne vždy reaguje úplně dobře," zhodnotil Drašar.

Volební vysílání TV Nova

12. ledna První debata: 17:00, TV Nova
Druhá debata: 20:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
13. ledna Speciální Snídaně: 5:55, TV Nova
Mimořádné vysílání: 14:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
14. ledna Kontinuální vysílání: 13:00, TV Nova Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
Debaty bude možné sledovat také na TN.cz, Voyo zde a zde, Nova.cz, Facebooku, Instagramu a na YouTube.
Vysílání předvolebních prezidentských debat na TN Live bude tlumočeno do znakového jazyka.

Mezi nejvíce vyhraněné kandidáty považuje Drašar poslance SPD Jaroslava Baštu a podnikatele Karla Diviše: "U Jaroslava Bašty je to hlavně dáno tou protivládní rétorikou, kdy zmínil, že pokud by se stal prezidentem, tak by odvolal vládu. Zejména v posledních dnech přiostřuje Karel Diviš, který je možná trochu znevýhodněn tím, že do voleb naplno nastoupil až po verdiktu Nejvyššího správního soudu. V posledních dnech se na svou stranu snaží získat hlavně ty nerozhodnuté voliče."

Naopak nejméně výrazný je lékař Tomáš Zima. "Nezaregistroval jsem, že by se někde výrazněji angažoval. Do dneška jsem nepřišel na to, na koho on míří, kdo je tou jeho cílovou skupinou. Tím je potom dáno i to, že to může být matoucí i pro voliče, že nevědí, co od něj čekat," objasnil Drašar.

[chooze:article;value:483844]

Volební kampaň se rozjížděla pomalu, což Drašar přisuzuje pozdnímu oficiálnímu oznámení kandidatur generála ve výslužbě Petra Pavla a Andreje Babiše. Před druhým kolem ale čeká ještě větší vyhrocení situace, jako tomu bylo ostatně i v minulých volbách. "Něco podobného se objeví i letos. Pokud se do druhého kola dostane protivládní kandidát, tak se to bude snažit hnát tím směrem, že ten jeho protikandidát je kandidátem vlády." Na celý rozhovor s Michaelem Drašarem se můžete podívat pod titulkem článku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.