Chatrné zdraví Jiřiny Bohdalové: S herectvím má utrum

Ikona českého herectví Jiřina Bohdalová si musí dát pauzu. Podle doktorů by se měla plně věnovat odpočinku a soustředit se hlavně na své zdraví. "Lékaři mi doporučili věnovat zbytek letošní sezóny důkladné rekonvalescenci," svěřila se Jiřina Bohdalová Blesku.

Právě proto musela zrušit plánovaná představení v Divadle Na Jezerce. V příštích několika týdnech se na jeviště určitě nevrátí. "Ruším i představení Gin Game, kde jsme měli s Milanem Kňažkem hrát příští úterý a středu," potvrdila herečka.

[chooze:article;value:480985]

Snažila se nepříjemné rozhodnutí odsouvat, dokud to šlo, jenže zdraví je přednější. "Kvůli Honzovi Hrušínskému, Milanovi i divákům jsem do poslední chvíle doufala, že je odehrajeme, ať mě nemají na bedrech, ale je poctivé říci, že se v těchto dnech necítím na stoprocentní výkon. Herec musí být fit," prozradila Jiřina Bohdalová, která desítky let ukazuje svou profesionalitu.

S problémy se herečka potýká už od loňského podzimu, kdy skončila kvůli bolesti zad v nemocnici, k té se navíc připojil ošklivý průběh chřipky. "Věřím, že mi jaro vlije sílu do žil a s diváky se zase uvidíme. Ráda bych pokračovala třeba v besedách," dodala legendární bavička.

[chooze:article;value:479569]

Vedení Divadla Na Jezerce o všem ví a své hvězdě přeje hlavně brzké uzdravení. "V úterý jsem s Jiřinou mluvil, rád jsem ji slyšel a shodli jsme se, že nejdůležitější je její zdraví. Ujistil jsem ji, že Divadlo Na Jezerce na ni počká. Věřím, že diváci závažnost situace pochopí a na svou Bohdalku počkají také," informoval ředitel divadla Jan Hrušínský.

[chooze:gallery;value:29883]

Oblíbená herečka Jiřina Bohdalová skončila v nemocnici. Podívejte se na video (11/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.