Úřad zrušil zákaz vstupu do lesů, varuje ale místní: Nelezte tam, střílejí divočáky

Cedule zakazující vstup do jabloneckých lesů museli úředníci kvůli chybně vyplněné žádosti sundat. I tak ale varují, aby sem lidé nechodili. Je to velmi nebezpečné.

"Podle libereckého úřadu jsme tam měli nějaké pochybení, chyběl podpis," odůvodnila rozhodnutí mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Střílet se ale v oblasti jablonecké Horní Proseče a Srnčího Dolu bude dál. "Nadále budeme pokračovat v intenzívním lovu černé zvěře. Chtěl bych požádat občany, aby se pohybovali po hlavních cestách a nevstupovali do porostů a na pěšiny," upozornil lesní hospodář Radek Novotný.

[chooze:article;value:470000]

​Lovci jsou vybavení nočním viděním a používají velmi účinné zbraně. "Lidé si musí uvědomit, že na ty divočáky se používá analog vojenského střeliva, což je velice výkonné střelivo," varoval ředitel městské policie Michal Švarc. "Zbraně mají dostřel kolem pěti kilometrů a ta střela je smrtelná po celé dráze letu," dodal Novotný.

Městští strážníci v Jablonci nad Nisou nepřetržitě sledují pomocí městského kamerového systému odchytovou klec. Past přilákala tři divočáky. Dalších 14 myslivci zastřelili v prosinci. Od dubna už ulovili 73 divočáků. Obnovit zákaz vstupu do lesa jablonecká radnice nestihne dříve než na podzim. A spoléhá se na to, že lidé nebudou zbytečně riskovat své životy. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.