Prezidentské debaty na Nově jsou za rohem. Favorité se poprvé střetnou

Stovky hodin příprav, nejmodernější technika včetně dronu na značkách, spolupráce grafiků, osvětlovačů, ale třeba i střihačů. Zkoušky debat za námi. Tak vypadaly poslední týdny na Nově.

V 11 hodin dopoledne před budovou TV Nova položili červený koberec. Už ve čtvrtek v 17 hodin vás zkušená moderátorka Bára Divišová přivítá u první prezidentské debaty. V přímém přenosu vyzpovídá pětici kandidátů.

"Příprava byla určitě náročná, protože já se kontinuálně připravuji od té doby, kdy bylo jasné, kteří kandidáti se budou moci ucházet o post hlavy státu," poznamenala moderátorka. Ve 20 hodin, těsně po Televizních novinách, odstartuje debata, která rozhodne, kdo bude příštím prezidentem.

[chooze:article;value:482335]

"Je to skutečně klíčová předvolební debata. Je to jediná debata, v níž se potkají všichni tři hlavní kandidáti na prezidenta, tedy Danuše Nerudová, generál Pavel i Andrej Babiš," sdělil ředitel zpravodajství TV Nova Kamil Houska.

"Zkoušky ve studiu jsou vždycky náročnější, protože jsou to zkoušky a jsou hodně dlouhé a intenzivní," prozradil moderátor Rey Koranteng. V živém vysílání na TN Live vám ještě před debatami ukážeme příjezdy prezidentských kandidátů. Na červeném koberci je vyzpovídá redaktorka Linda Nguyenová.

"Divákům nabídneme skutečně vizuální příjezdy těch kandidátů, máme tu velký přenosový vůz, kameru, která dokáže plout. Nabídneme záběry z dronů, takže i ty příjezdy pojmeme velkolepě," uvedl zástupce ředitele zpravodajství Michal Kratochvíl. 

[chooze:article;value:482920]

"TN Live startuje ve čtvrtek už v 15 hodin, s odborníky budeme probírat jednotlivé kandidáty na prezidenta. Vysílání TN Live mohou diváci sledovat na webu TN.cz, na videoportálu Voyo nebo přes červené tlačítko na chytré televizi," řekl vedoucí redakce pro program TN Live Vladimír Hoť.

Televize Nova, co se debat týče, přichází i s novinkou pro neslyšící. "Mysleli jsme i na handicapované diváky a celá debata bude na našem webu TN.cz přenášena včetně znakové řeči," upozornil Houska. 

My jsme připraveni, tak se ve čtvrtek určitě nezapomeňte dívat, protože prezidenta si letos vyberete na Nově.

Volební vysílání TV Nova

12. ledna První debata: 17:00, TV Nova
Druhá debata: 20:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
13. ledna Speciální Snídaně: 5:55, TV Nova
Mimořádné vysílání: 14:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
14. ledna Kontinuální vysílání: 13:00, TV Nova Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
Debaty bude možné sledovat také na TN.cz, Voyo zde a zde, Nova.cz, Facebooku, Instagramu a na YouTube.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.