Policie šetří první vraždu roku. Mrtvolu našli schovanou v odpadní jímce

Ani ne týden po začátku nového roku začali kriminalisté vyšetřovat první letošní vraždu. Policisté v Moravskoslezském kraji se od 4. ledna zabývají smrtí 54letého muže. Jeho tělo našli ukryté v odpadní jímce v obci na Frýdecko-Místecku.

Ještě ten den zadrželi tři lidi, u kterých bylo podle policie důvodné podezření, že se smrtí muže mají něco společného. "Ohledali jsme místo činu a zajistili stopy, které budou vyhodnocovat znalci z odboru kriminalistické techniky a expertíz," prozradila mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.

[chooze:article;value:477485]

Den po objevení těla policisté obvinili z vraždy 61letého muže, který již byl trestán za vraždu. Zároveň také obvinili z nadržování 39letého muže, který měl staršímu muži pomoct tělo skrýt. Kdy přesně měla oběť zemřít, není jasné, podle odhadů policie však k vraždě došlo někdy na přelomu listopadu a prosince loňského roku.

Jako příčinu smrti stanovila policie bodnořezná zranění, která oběť utržila při hádce posílené alkoholem. Hlavního obviněného navrhla policie vzít do vazby. "Hrozí mu trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest," dodala Jiroušková.

V listopadu se ve východních Čechách odehrál horor. Na reportáž o vraždě sekerou a bombě na škole se můžete podívat zde:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.