V Česku řádil nový guru Jára. Policie pátrá po jeho dalších obětech

Policisté se v posledních měsících zabývali případem, ze kterého běhá mráz po zádech. Přihlásila se jim žena, která tvrdí, že ji měl její kouč sexuálně zneužít. Postupně se kriminalistům ozvaly ještě další poškozené ženy. Tento týden podezřelého muže policie obvinila.

"Pražští kriminalisté obvinili 55letého muže ze spáchání trestného činu sexuální nátlak. V případě odsouzení mu hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi. Policie doposud eviduje 7 poškozených," informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

[chooze:article;value:482208]

První nahlášený případ sahá do 90. let, takže jej policie zprvu odložila kvůli uplynutí promlčecí lhůty. "V rámci prověřování tohoto případu kriminalisté zjistili, že se tento muž může i nadále dopouštět podobného protiprávního jednání," informovala loni na konci srpnu mluvčí policie Violeta Siřišťová a dodala, že kriminalisté následně zahájili trestní řízení.

Policii se postupně ozvaly i další oběti. "Způsob provedení byl v dosud zaevidovaných případech obdobný. Muž zneužil svého postavení kouče a po předchozí manipulaci posouval hranici poškozených v sexuální oblasti od obnažování, sebeukájení až po pohlavní styk," sdělila mluvčí policie.

[chooze:article;value:481261]

Kriminalisté se domnívají, že obětí může být mnohem více. "Stále prosíme další případné poškozené ženy, které se zatím policii nepřihlásily, aby tak učinily na linku 158," žádá policie.

Podívejte se na video, jak se postupně ozývaly oběti guru Járy (1/2021):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.