Řidička dodávky nadýchala tři promile. Policisty překvapila kuriózní výmluvou

Policisté v civilním autě s radarem měli původně jiné plány. Na stanovišti v Bohaticích se připravovali měřit rychlost projíždějícím autům. Pak se ale vyřítila z vedlejší silnice dodávka, která nedala přednost jednomu z aut.

Skončilo to naštěstí jen vzájemným protroubením, ale policisté rychle změnili své plány. Řidičku v dodávce předjeli a zastavili. "Při dechové zkoušce jí naměřili 2,95 promile alkoholu," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Kurióznější výmluvu, proč řídí namol opilá, dopravní policisté ještě neslyšeli. Šestačtyřicetiletá žena prý spěchala do tamního obchodu pro čočku, aby se jí drželo štěstí a peníze. To jí nemohlo vyjít už jen proto, že Nový rok, kdy se tato tradice dodržuje, už dávno nebyl. "Do obchodu to přitom žena měla pouhých 200 metrů," dodala Baláková.

[chooze:article;value:476877]

​Pěšky se jí nechtělo jít prý proto, že ji bolely nohy. Policisté ženě nemohli na místě odebrat ani řidičský průkaz, protože žádné doklady neměla. A kvůli jejímu stavu ji nemohli ani vyslechnout.

Vytouženou "čočku" žena ale nakonec dostane. Jen trochu v jiné podobě, než si původně představovala. A to u soudu, který ji za opakované řízení pod vlivem alkoholu může poslat až na rok do vězení.

Policisté dopadli opilce při běžné silniční kontrole. Navíc neměl řidičské oprávnění:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.