Konec zimy rozhodně není. Mrazy a sníh se brzy vrátí

Po teplotních rekordech přijde s nadcházejícím víkendem ochlazení a teploty, které více připomínají zimu. Na tuhé mrazy si ale budeme muset počkat. Mrznout bude totiž jen v noci, kdy mohou teploty klesnout k −3 °C. Přes den budou ale teploty nad nulou, většinou mezi 2 až 6 °C. Místo hustého sněžení je tak potřeba se připravit spíš na sníh s deštěm.

O něco chladněji by mělo být pak následující dva týdny, kdy noční a ranní teploty klesnou i k  −4 °C. Přes den se ovšem opět vyšplhají nad nulu. Až konec ledna nabídne naději na návrat skutečné zimy. Jak ukazují data Českého hydrometeorologického úřadu, dochází v tomto období většinou k poklesu teplot.

[chooze:article;value:481888]

"V posledních deseti lednových dnech už modely ukazují ranní teploty v rozmezí od −3 do −9 °C, pod nulou mohou zůstat i přes den, kdy se mohou pohybovat mezi −3 °C a 3 °C. Připravit se proto musíme i na sněhové přeháňky, na horách pak na občasné sněžení," dodává meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že takto dlouhodobé předpovědi mají jen 65% úspěšnost.

Chladné počasí nepřispívá zdraví. Podle lékařů dochází častěji k infarktům:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.