Kampaně kandidátů na Hrad jsou v plném proudu! Zveřejnili volební klipy. ANKETA

Prezidentští kandidáti letos vsadili kromě představení sebe sama i na nabídku řešení současných problémů ve společnosti. Tři nejsilnější kandidáti podle průzkumů Andrej Babiš (ANO), Danuše Nerudová a Petr Pavel mají dle slov odborníků spoty kvalitativně velmi podobné. Liší se jejich obsahy. 

Podle odborníků ale nebudou rozhodovat volební spoty, ale spíše předvolební debaty. Právě ty by mohly výrazně ovlivnit to, komu lidé v prezidentských volbách dají svůj hlas.

[chooze:article;value:481264]

Pavel Fischer

Senátor Pavel Fischer (nez.) natáčel třeba na Národní třídě. Přidal i záběry ze svého domova. Podle něj moc dobře ví, jak si Česká republika stojí a v čem potřebují občané pomoci. "Umím vyjednávat a řešit problémy," řekl.

Jaroslav Bašta

Poslanec Jaroslav Bašta (SPD) využil do svého klipu záběrů například z jednání Sněmovny. Jako prezident se chce postavit politice současné vlády a bránit mír a zájmy občanů Česka. "Dnes hrozí bída a politici mluví o válce. Takovou budoucnost nepřipustím," uvedl ve spotu.

Josef Středula

Šéf odborů Josef Středula ve svém spotu kráčí s dalšími lidmi v dešti Prahou k Hradu. Čím je mu blíž, tím špatné počasí ustává a všichni mohou schovat své deštníky. "Už 30 let hájím naše lidi, a když vidím, jak se na nás valí skutečně těžké časy, jak hluboké jsou příkopy mezi lidmi, tak chci a musím pomoci," má jasno Středula.

Petr Pavel

Lidé v klipu generála ve výslužbě Petra Pavla vyjadřují obavy z budoucnosti. Podle něj je důležité mít strategii. "Možná, že všechny krize skončí a přestaneme se bát, co bude zítra. Možná. Ale bude lepší mít strategii. Hlavně v klidu. To zvládneme," sdělil.

Tomáš Zima

Také bývalý rektor Tomáš Zima využil záběrů ze svého pracovního prostředí. Natáčelo se tak třeba v nemocnici nebo v prostorách Karlovy univerzity. "Umím své okolí přesvědčit, že je dobré spolupracovat. V tom vidím klíčovou roli prezidenta," vzkazuje voličům.

Danuše Nerudová

Hlasy lidí využila také ekonomka Danuše Nerudová. Občané v klipu vyslovují svá přání, koho by rádi viděli ve funkci prezidenta na Hradě. "Společně to dokážeme. Přijďte k volbám," vyzývá Nerudová.

Andrej Babiš

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš jako jediný uvedl klip, který je černobílý. Podobně jako v případě Nerudové v něm lidé říkají, jakého by chtěli prezidenta. Babiš svým podporovatelům následně odpovídá, že slibuje, že bude takový, jakého si přejí.

Karel Diviš

Spot podnikatele Karla Diviše začíná záběrem, kdy oznamuje svou kandidaturu na Hrad. Poté už v celém videu neřekne ani slovo. Klip zachycuje, jak jde se skupinou lidí zasněženou Prahou. "Konečně prezident, kterého můžete mít rádi a věřit mu," říká na konci ženský hlas.

Marek Hilšer

Podle senátora Marka Hilšera (nez.) není samozřejmostí žít ve svobodné zemi. Podle něj by měl být prezident poctivý a umět hospodařit. "Mám volné ruce a jsem nezávislý. Říkám nahlas, co je v politice špatné. Pracuji na tom, aby se měnila k lepšímu," uvedl. Také Hilšer využil záběry se Sněmovny, natáčel i v Petřínských sadech s výhledem na Pražský hrad.

První kolo prezidentských voleb se uskuteční už za dva týdny. Hodit hlas svému kandidátovi tak budou moct lidé 13. nebo 14. ledna. Případné druhé kolo se uskuteční 27. a 28. ledna.

[chooze:poll;value:dea5f6d6baf0504062dbb3275e632c9a82c10ade;layout:tn_nova]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.