V Brně roste provizorní lávka. Dočasně nahradí poškozený železniční most

Příčinou poškození mostu jsou patrně práce, které probíhají v jeho okolí. Investorem protipovodňových opatření je město. Vzdálenost stavby od mostu jsou přibližně dva metry.

"V současné době zajišťujeme skrze městskou společnost Brněnské komunikace experta na mostní konstrukce, který posoudí stavebně technický stav onoho mostu. Na základě tohoto posouzení budeme moci přijmout, nebo navrhnout opatření vedoucí k nápravě," sdělil mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek.

Na most bude instalováno mostní provizorium, které dočasně nahradí dvě koleje, po nichž vlaky jezdit nemohou. S jeho instalací začala Správa železnic ve čtvrtek večer. Stavba potrvá až do soboty.

[chooze:article;value:480763]

Některé vlaky směřující na jih budou zastavovat na Dolním nádraží. Týkat se to bude zejména vlaků směřujících na Břeclav, Židlochovice a Hustopeče. Omezení v dopravě se dotknou všech vlaků jedoucích směrem na jih do Brna, například do Břeclavi. Dochází tak k obdobné situaci jako tomu bylo při rekonstrukci Brněnského hlavního nádraží, kdy lidé museli cestovat z Dolního nádraží, které je k hlavnímu vzdáleno zhruba kilometr.

Během vánočních svátků by vlaky měly díky nízké hustotě dopravy jezdit bez omezení. Město teď čeká jednání ohledně dalších postupů úpravy mostu spolu s odborníkem a zhotoviteli stavebních prací.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.