Zloděj v Mostě vykradl auto. Odnesl si vánoční dárky pro dětský domov

Děti z dětského domova v Mostě pravděpodobně čeká zklamání. Dosud neznámý zloděj totiž v noci na úterý vykradl auto zaparkované v ulici Pionýrů, které bylo plné hraček. A právě ty měly děti dostat pod stromeček.

"Z vozidla mělo zmizet několik fotbalových míčů, dětská koloběžka a odrážedlo, autodráha, penály, oblečení a mnoho dalšího. To vše za několik tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

[chooze:article;value:480361]

Vychovatelky z dětského domova událost zdrtila. Dárky totiž dětský domov dostal v rámci projektu Daruj hračku, který zajišťují lidé na vozíku. "Děti si vybírají dárky, které by chtěly, a tito lidé to všechno organizují. Jsou skvělí. Každý rok si tam jezdíme pro hračky," řekla redakci TN.cz Miroslava Kavecká, ředitelka dětského domova.

Pro dárky si výprava z dětského domova jela až do Havlíčkova Brodu. "Kvůli špatnému počasí jsme neměli šanci dojet. K nám do domova je to totiž do kopečka, proto jsme zaparkovali na hlavní trase," dodala Kavecká.

[chooze:article;value:477318]

Zdá se ale, že i přes nepřízeň osudu děti pod stromečkem přeci jen nějaké dárky najdou. Projekt Daruj hračku totiž naštěstí nebyl jediný, díky kterému dětský domov zajišťoval vánoční dárky.

Policie po zloději pátrá. V případě, že jej dopadne, hrozí mu až dva roky za mřížemi. " Pokud byste měli jakékoliv informace, které by policistům pomohly, neváhejte se obrátit na Obvodní oddělení Most nebo zavolejte na linku 974 435 100," dodává policejní mluvčí Krieger.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.