Putin nezvládl klidně stát. Podivně se převažoval dopředu, ruce se mu třásly

Putin nedokáže v klidu stát bez zvláštních pohybů ani minutu. Při předávání státních vyznamenání v jednom z kremelských paláců bylo jasně vidět, že s ruským prezidentem není něco v pořádku.

Škubalo mu v kolenech, pohupoval se ze strany na stranu a v jednu chvíli se málem převážil dopředu. Na záběrech je patrný i třas v pravé ruce, který Putina přepadl, když připínal oceněným brože do klopy.

Zdraví šéfa Kremlu se v médiích přetřásá už od jara. Spekuluje se o rakovině žaludku a prostaty, jednou z potenciálních diagnóz je i Parkinsonova choroba, připomněl portál Asia Times

[chooze:article;value:480238]

Ceremoniál se točil zejména kolem války na Ukrajině, kterou Rusko rozpoutalo v únoru. Podle původních plánů Moskvy mělo jít o bleskovou invazi trvající nanejvýš týden, Kyjev ale Putinovým jednotkám statečně vzdoruje už desátým měsícem.

"Naše země nejednou čelila zkouškám, bránila svou suverenitu. Stejné výzvě čelí Rusko i dnes. A na frontové linii speciální vojenské operace ukazují vojáci, důstojníci, milice a dobrovolníci výjimečné příklady odvahy a sebeobětování," prohlásil Putin podle agentury TASS.

Kremelská propaganda pracuje na plné obrátky. Ukrajinu sice drtí neustálé ruské bombardování, jejím ozbrojeným silám se ale podařilo úspěšně provést několik protiofenziv a osvobodit část okupovaných území.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.