Putin chystá vojenské plány na příští rok. Setká se s 15 tisíci veliteli

Od začátku války na Ukrajině uplynulo už téměř deset měsíců, Rusko však stále není svým vojenským cílům blíže, než bylo na jaře. Ruský prezident Vladimir Putin se proto ve středu setká s veliteli ruských ozbrojených sil, mezi kterými je například ministr obrany Sergej Šojgu. Celkem se má videokonference účastnit 15 tisíc lidí.

Hlavním předmětem setkání má být vytyčení vojenských cílů v příštím roce. Od ministra Šojgua se očekává, že přinese informace o vývoji situace na Ukrajině a o dodávkách zbraní ozbrojeným silám, píše agentura TASS. Velitelé také shrnou výsledky desetiměsíčního snažení ruské armády.

[chooze:article;value:480442]

Putin také krátce před setkáním ve videu adresovaném ruským bezpečnostním službám přiznal, že na tom Rusko není dobře. "Situace v Doněcké a Luhanské lidové republice a v Chersonské a Záporožské oblasti je extrémně složitá," prohlásil Putin.

Ruská invaze trvá od letošního 24. února. Za tu dobu se Rusku podařilo obsadit části čtyř oblastí na jihu Ukrajiny. Podle ukrajinského ministerstva obrany ruská armáda nedávno překročila hranici 100 tisíc mrtvých, pohřešovaných nebo zajatých vojáků.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.