Rýsuje se další spojenec Ruska? Putin si vřele telefonoval s mocným prezidentem

Argentinské vítězství na mistrovství světa ve fotbale neušlo pozornosti ani ruského prezidenta Vladimira Putina. Bezprostředně po zápase telefonicky gratuloval Albertu Fernándezovi. 

"Vladimir Putin právě mluvil po telefonu s argentinským prezidentem a srdečně mu blahopřál k vítězství Argentiny na mistrovství světa ve fotbale," informoval podle agentury TASS mluvčí šéfa Kremlu Dmitrij Peskov.

[chooze:article;value:480064]

Moskva se světového šampionátu kvůli rozpoutání války na Ukrajině účastnit nemohla. Fernández si s Putinem přesto vřele popovídal. Sport by podle něj neměla ovlivňovat politika.

"Děkuji za tento pozdrav od prezidenta Putina. Kéž radost, která dnes spojuje Argentinu s tolika národy světa, slouží jako příklad: naše společnosti potřebují jednotu a mír," uvedl Fernández na twitteru.

Putin tak v argentinském prezidentovi možná našel potenciálního spojence. Po únorové invazi se od Ruska odvrátil celý demokratický svět v čele se Spojenými státy americkými a Evropskou unií, vyloženě přátelské vztahy už má jen s Běloruskem a Čínou.

Putin už má problémy i s mluvením. Opuchl a lapal po dechu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.