V neděli ráno teplota klesla i pod -25 °C, příští týden přinese až 10 °C

Nedělní ráno je pořádně studené. Na stanici Volary – Luční potok teplota klesá k -27 °C, v Českých Budějovicích naměřili -15,8 °C, v Kocelovicích -15,9 °C, v Karlových Varech -14,7 °C a v Temelíně -14,6 °C. Teploty půjdou od pondělí nahoru a koncem příštího týdne bude až 10 °C.

Silné mrazy vystřídá ledovka a tvorba sněhových jazyků

Během noci na pondělí bude přibývat vysoká oblačnost, bude oblačno až zataženo, jen na východě území zpočátku i polojasno. A pozor! Během noci začne zesilovat vítr, ten bude snižovat pocitovou teplotu a na horách a na Českomoravské vrchovině se mohou tvořit i sněhové jazyky. Teploměr ráno ukáže -14 až -5 °C, tedy širokou škálu teplot podle oblačnosti, nejnižší teploty budou na severovýchodě území. Pocitové teploty budou o poznání nižší mezi -21 až -7 °C.

V pondělí počasí u nás ovlivní teplá fronta. Teploty sice půjdou nahoru, ale bude větrno. Na severu a severozápadě území se budou vyskytovat i srážky mrznoucí, tvořit se bude ledovka. Na horách potom sněhové jazyky. Jinak bude zataženo až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky, na severu a severozápadě i mrznoucí déšť.

V Moravskoslezském kraji bude až polojasno. Teploměr v maximech ukáže -2 až 2 °C. Pocitové teploty budou o poznání nižší, a to zejména na východě území, kde bude větrno – mezi -6 až -1 °C, na Českomoravské vrchovině -9 °C. Tam bude foukat čerstvý jihovýchodní vítr o rychlosti v nárazech až 70 km/h, na horách až 90 km/h.

[chooze:article;value:479217]

​I nadále bude větrno, teploty půjdou nahoru

Větrno, zejména na Českomoravské vrchovině a v horských oblastech, bude i nadále – nárazy větru budou dosahovat rychlosti 70 km/h, na horách až 90 km/h. V úterý bude zataženo, místy mrznoucí mlhy, ojediněle mrznoucí mrholení. Během dne místy polojasno. Noční teploty 0 až -4 °C. Denní teploty -3 až 1 °C.

Ve středu bude zataženo až oblačno, postupně místy déšť, na horách sněžení. Ojediněle srážky mrznoucí a tvořit se tak bude ledovka. Noční teploty -2 až -6 °C. Denní teploty 1 až 5 °C, na severovýchodě -2 °C. Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, déšť, na vrcholcích hor i sněžení. Noční teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 3 až 7 °C. V pátek bude zataženo až oblačno, místy déšť, na vrcholcích hor i sněžení. Noční teploty 3 až -1 °C. Denní teploty 4 až 8 °C. Další nárůst teplot vzduchu přinese vánoční víkend – odpolední teploty se budou zastavovat na 10 °C.

Víkend bude pořádně mrazivý. Teploty klesnou až na -16 °C (17.12.):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.