Putin narychlo svolal bezpečnostní radu. Medveděv mluví o válce s NATO

Rada bezpečnosti Ruské federace jednala ve čtvrtek, oznámil Kreml na svém webu. Oficiálně politici jednali o bezpečnosti země a interakci s okolními zeměmi, uvedla agentura TASS.

"Dnes se budeme zabývat aktuálními otázkami zajištění bezpečnosti naší země a budeme hovořit také o interakci se sousedy v samostatných a pro nás velmi důležitých oblastech," začal čtvrteční setkání Putin. 

Setkání se zúčastnil i místopředseda Rady bezpečnosti Medveděv. Ten hned v pátek začal na sociální síti Telegram psát o možné válce s NATO, upozornila agentura RIA Novosti. "Šéfové zemí NATO jedním hlasem tvrdí, že jejich země a celý blok nejsou ve válce s Ruskem. Všichni ale dobře vědí, že je všechno jinak," uvedl.

[chooze:article;value:477464]

Medveděv tvrdí, že NATO de facto vyhlásilo Rusku hybridní válku. To by se podle něj dalo považovat za vstup Aliance do války. Stejně tak by se podle něj za vyhlášení války daly považovat i dodávky zbraní na Ukrajinu.

Legitimními cíli jsou podle něj nepřátelské jednotky, vojenské vybavení, vojenská i civilní infrastruktura, která přispívá k vojenským cílům, i vojenské a politické vedení protivníka. Přidal k tomu navíc další variantu, která naznačuje konflikt s Aliancí. Legitimním cílem jsou totiž podle něj i ta vojenská zařízení spojenců Ukrajiny, která se nacházejí na území států NATO. 

USA pošlou Ukrajině systém protivzdušné obrany:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.