Muže kousla kočka. Musel na 15 operací a nakonec zemřel

Kočka je ve spoustě domácností oblíbeným domácím mazlíčkem dětí i dospělých. Spousta kočičích páníčků určitě ví, že škrábance a občasná kousnutí ke kočičímu hravému životu zkrátka patří. Jinak tomu nebylo ani v případě 33letého Henrika Plettnera z Dánska. O jeho příběhu informovala TV 2 News.

Tomu se ale jedno takové kousnutí stalo osudným. K nešťastnému incidentu došlo poté, co chtěl svou kočku přesunout z místa na místo, píše deník Polsat News. Ta ale ležela u svých koťat. Přemísťování se jí tak ani trochu nezamlouvalo a Henrikovi dala jasně najevo, že od svých koťátek se vzdalovat nechce. 

Kousnutí zpočátku nevypadalo vážně. Během několika hodin se ale situace změnila. Henrikovi začala natékat celá ruka a pokousaný ukazováček nabýval neobvyklých rozměrů. Henrik proto navštívil svého lékaře.  

[chooze:article;value:475777]

​Vývoj následně nabral rychlý spád. Lékař odhalil, že kočka se Henrikovi zakousla do cévy a v ráně se vytvořila infekce. Henrik proto v nemocnici zůstal. Hospitalizovali jej a vzhledem k nepříznivému vývoji podstoupil 15 operací.

Jenže ani čtyři měsíce od kousnutí prst nefungoval tak, jak měl. Lékaři se proto rozhodli celý ukazováček amputovat. Ale ani to situaci nezlepšilo. Henrikovi se začal prudce zhoršovat jeho celkový zdravotní stav. Lékaři odhalili oslabený imunitní systém, zápal plic, dnu a cukrovku.

Varovné kousnutí do prstu tak od základu změnilo život celé Henrikovy rodiny. Infekci nakonec podlehl. Jeho příbuzní se rozhodli příběh sdílet se světem a varovat tak před podobnou situací ostatní. "Věděli jsme, že je to špatné, ale nikdo nečekal, že to bude až tak špatné," upozorňuje na zdánlivě banální kousnutí Henrikova bývalá manželka Desirée.

"Nech mě tu samotnou." Jak poznáte, co se vám snaží kočka říct?:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.