Žena ukázala jednoduchý trik, díky kterému na ledu už nikdy neuklouznete

S teplotami pod bodem mrazu a sněhovou nadílkou jde ruku v ruce také nebezpečí uklouznutí na ledu. Skotská blogerka Mel ale přišla na sociální síti TikTok s překvapivým řešením, jak této hrozbě uniknout, upozornil britský portál Daily Mail.

@mels_family_life BEST (most needed) HACK atm in my opinion… socks worn over your shoes - to avoid slipping on the ice. Thank me later ? #hackoftheday #hackoftheweek #snowuk2022 #mumsoftiktok #ukmumlife #fyp #besthacksontiktok #foryoupage #scottishtiktok ♬ original sound - @mels_family_life

Trik spočívá v navléknutí ponožek přes boty. Podle Mel funguje přímo dokonale. Nemusí přitom jít o žádné speciální ponožky, poslouží jakékoliv dostatečné velikosti. Vychytávka se v její rodině patrně dědí, protože ve videu nezapomněla poděkovat své mamince. 

[chooze:article;value:478228]

Očividně ale není jediná, kdo ji zná. Hned několik uživatelů TikToku se pochlubilo, že vynález také používají. "Poradila mi to už před lety babička a funguje to naprosto perfektně," píše například jedna z nich. "Dělám to odjakživa. Lidi se sice divně dívají, ale aspoň nejsem ta, které to klouže," dodává další.

Česko zasypal sníh. Počasí komplikuje dopravu, na horách hrozí laviny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.