Sněhová smršť zdaleka nekončí, meteorologové vydali výstrahu. MAPA

Česko ve středu zasypal čerstvý sníh. Vůbec nejvíc ho napadlo na Lysé hoře, a to 12 centimetrů. Liberecko a Praha hlásí jeden centimetr.

Ve čtvrtek by počasí mělo být klidnější než v předchozích dnech. "Sněhové přeháňky očekáváme místy zpočátku dne na jihu území, během odpoledne pouze ojediněle. Během odpoledne bude oblačno, na jihovýchodě ojediněle sněhové přeháňky, na severozápadě území až polojasno nebo skoro jasno. Teploměr v maximech ukáže -4 až 1 °C," uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

[chooze:article;value:479406]

V pátek v noci má však opět začít sněžit, a to na většině území. Na severozápadě by mělo jít pouze o poprašek. Na jihovýchodě očekávejte až 7 centimetrů nového sněhu. V Jihomoravském a Zlínském kraji se však kvůli dešti se sněhem může tvořit ledovka. Ranní teploty se budou pohybovat mezi -7 až -2 °C. Denní maxima budou od -5 do -1 °C.

Zamračenou oblohu o víkendu vystřídá slunečné počasí, v sobotu ráno ale bude silně mrznout. Teploty mezi -11 až -7 °C, přes den pak -5 až -1 °C. V neděli má být polojasno. Po ránu bude -14 až -10 °C, přes den -6 až -2 °C. Pocitovou teplotu má však snižovat čerstvý vítr, zejména na horách.  

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před hustým sněžením. Doporučuje obezřetnost na silnicích. Na Moravě a v části jižních Čech by v pátek mělo nasněžit až 12 centimetrů. Na sobotu platí předběžné varování před nízkými teplotami, a to na většině území Čech:

České silnice zasypal sníh. Na některých úsecích se tvořily dlouhé kolony: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.