Hotel Thermal dostal pokutu. Nesplnil podmínky pro udělení dotace

Takzvanou korekci uplatnilo vůči firmě ministerstvo životního prostředí, které peníze na zakázku uvolnilo. Ta byla součástí projektu na snížení energetické náročnosti hotelu.

Projekt spočíval ve výměně technologie chlazení, topení a vzduchotechniky. Kromě toho se zateplovaly střechy a terasy a v rámci rekonstrukce byly opraveny také pokoje a střešní bazén. Celkem na modernizaci společnost THERMAL-F dostala přes 38 milionů korun.

[chooze:article;value:442542]

Práce na hotelu zajistila firma Atalian. Ta ale po společné dohodě s provozovateli karlovarského hotelu odvedla práce až o rok později, než bylo ve smlouvě o poskytnutí dotací. Podle ministerstva tak firma dostala neoprávněnou výhodu. Pokud by totiž byly tímto způsobem nastavené podmínky už od začátku, mohlo by se přihlásit více uchazečů s výhodnějšími nabídkami.

Provozovatelé hotelu se proti rozhodnutí odvolali k tehdejšímu ministrovi životního prostředí Richardu Brabcovi. Zakázka totiž podle nich nebyla prodloužena, ale jen odložena. Ministr ale rozhodnutí resortu potvrdil.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.