Hiphopové legendy rozjíždí novou éru. Kontrafakt slibuje největší show v historii

Nejúspěšnější hiphopová kapela Kontrafakt oslaví 20 let na scéně ve velkém stylu. Rappeři slibují koncert v O2 areně, který podle nich československá scéna nikdy nezažila. Po delší odmlce kapela plánuje nevídanou show s obří stagí, efekty a s rozpočtem pohybujícím se v osmiciferných číslech, jenom pódium má vyjít na 25 milionů korun!

"Myslím si, že vždycky jsme měli obrovské sny. Náš cíl bylo povýšit hiphop na novou úroveň. O O2 areně jsme začali přemýšlet až postupně, když v ní začaly vystupovat další kapely, jak české, tak zahraniční. Milníky se nám mění a ten další je právě největší hala Česka," prozradil Rytmus s tím, že je pyšný na to, že jsou první hiphopová kapela u nás. "Potkali jsme se jako tři různí lidé, kteří jsou spolu vyvážení, spojili jsme tak naše tři odlišné světy," řekl Rytmus.

[chooze:article;value:477850]

​"Dříve se dělaly nějaké hiphopové akce, ale my jsme začali novou éru koncertů a diskoték. Rytmus je rappová legenda a bez něj by to celé padlo, jsem rád, že společně můžeme hiphop posunout dál. Vždy si říkám, že za Anysem ani Rytmusem nemůžu zaostávat, tak se snažím makat jako nikdy dřív," popsal balanc v kapele Ego.

"Kontrafakt je naše dítě, které pěstujeme už dvacet let. Nikdo ho nechce zradit. Nelžeme si a nikdy jsme se nepohádali o peníze, a proto to klape. Nemáme žádného šéfa, každý z nás pokrývá nějakou část," vysvětlil Anys, že pořádek v kapele je základ úspěchu. 

[chooze:article;value:472520]

"Martin Hruška nám bude dělat stage, je to prostě frajer. Dělal show i Leošovi Marešovi a slíbil nám, že to bude ještě větší a naprosto nezapomenutelný," vysvětlil Rytmus na tiskové konferenci, proč se rozhodli pro spolupráci s Martinem Hruškou.

"Je mi ctí spolupracovat na tak velkorysém projektu a s tak skvělými muzikanty. Skláním se před odvahou producentů z Mafia Records Tomášem a Davidem Snášelovými i Rytmusem, Egem a Anysem, kteří se rozhodli investovat obrovskou částku na postavení show, která svým rozsahem nemá v Česku ani na Slovensku obdoby. Z mého pohledu je to zatím největší a nejdražší show, kterou jsem pro Českou republiku navrhoval. Jsem přesvědčený, že lidi, kteří nebudou na této show, budou později velmi litovat," popisuje své veledílo Hruška.

[chooze:article;value:473598]

"Tenhle koncert je pro všechny generace. Chceme, aby na nás přišli všichni, kdo nás měli rádi. Právě proto se snažíme, aby si každý našel něco, co na Kontrafaktu miloval. Proto se ptáme fanoušků, co by chtěli na koncertu slyšet za hity," prozradil Rytmus.

[chooze:gallery;value:29643]

Kontrafakt je kultovní hiphopové uskupení, které vzniklo v roce 2001 na Slovensku. Jeho členy jsou Rytmus (Patrik Vrbovský), Ego (Michal Straka) a DJ Anys (Ondrej Beňačka). Mají za sebou stovky odehraných koncertů po celém světě a celkem pět řadových alb. Po několikaleté koncertní odmlce se tato legendární trojice vrací, aby uspořádala největší hudební show v dějinách pražské O2 areny. Vstupenky jsou již v prodeji.

[chooze:article;value:463942]

​"Tímhle koncertem chceme ukázat, jak by měla v Česku vypadat hiphopová show. Bude to jedinečný moment, jdeme psát historii," řekl producent David Snášel. "Přijďte oslavit historický milník československému hiphopu a zažijte největší koncert Kontrafaktu. Chceme, aby to pozvedlo úroveň tohoto žánru, ale i celého showbyznysu," uzavřela natěšená kapela Kontrafakt.

Podívejte se na sestřih z tiskové konference:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.