День Збройних Сил України цього року справді особливий!

Україна успадкувала від СРСР одне з найпотужніших військ у Європі, оснащене ядерною зброєю. Але ні для кого не секрет, що за роки незалежності українська армія була майже знищена. Впродовж десятиліть відбувалися масові скорочення кадрових військових. Крім того, увесь цей час Україні доводилось долати шалений тиск Москви, що усіляко протистояла створенню в нашій країні боєздатних збройних сил.

Переломним моментом стали події 2013-2014 років: Революція Гідності, анексія Криму, окупація частини Донбасу, що спровокували відродження ЗСУ. А цього року відбувається справжній розквіт українського війська. Саме збройні сили своїм незламним духом мужності і волею до перемоги дивують сьогодні увесь світ і дають Україні шанс вистояти у війні з РФ та зберегти свою державну цілісність і незалежність.[chooze:article;value:465764]

​Саме зараз настав той час, про який мріяли ще наші прадіди: "Слава Україні! Героям слава!" - лунає з різних куточків світу від найвідоміших людей сьогодення. Солідне американське видання "TIME" навіть помістило головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на обкладинку, розповідаючи про видатні досягнення української армії у цьому складному нерівному бою з "імперією зла".

Загартований роками боротьби з Росією на східному фронті, генерал Валерій Залужний належить до нового покоління українських лідерів, які навчилися бути гнучкими та делегувати прийняття рішень командирам на місцях. Його наполеглива підготовка напередодні вторгнення та розумна тактика бою на ранніх етапах війни допомогли Україні відбити натиск росіян. "Залужний виявився саме тим військовим розумом, що був потрібен його країні. Його керівництво дозволило українським збройним силам швидко перехопити ініціативу на полі бою проти росіян", - написав про свого колегу для видання "TIME" генерал США Марк Міллі.[chooze:article;value:475049]

​​Також серед інших ключових офіцерів був і генерал Олександр Сирський - командувач Сухопутних військ ЗСУ, який керував обороною Києва, а нещодавно і контрнаступом на Харківщині, та герерал-майор Кирило Буданов - начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Після президента Володимира Зеленського генерал Валерій Залужний дійсно став одним із облич цієї війни. Але ця війна має ще багато інших, не менш важливих облич: це кожен солдат, який щодня здійснює персональний подвиг заради майбутнього своєї сім'ї і Батьківщини. Слава героям!

[chooze:article;value:473148]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.