Rodina se chlubí luxusem i vilou na Floridě: Miliony vydělávají děti

Ještě jim nebylo ani deset let a ze sourozenců Vašketovových už jsou hvězdy, jejichž výdělky dosahují astronomických částek. Vlad a Niki se s počtem 90 milionů odběratelů řadí mezi youtuberskou elitu. V roce 2019 dostávali odhadem 312 tisíc dolarů (7,2 milionu korun) za video, informuje portál Daily Mail.

Chlapci přitom vydělávají tím, co je baví. Hrají si s drahými hračkami, cestují do luxusních destinací po celém světě a nechávají se u toho natáčet. Jejich "píle" pomohla rodině zaplatit nejen cesty, ale také vilu v Miami, vozy značky Ferrari či Range Rover.

K Vladovi a Nikimu se na videích často připojují jejich rodiče Sergej a Victoria, kteří v roce 2018 začali natáčet videa ze svého domova v Moskvě. Sergej byl tehdy manažerem jednoho z výrobců potravin, jeho žena bývalou gymnastkou.

[chooze:article;value:464580]

​Rodina, která nyní žije ve vile za 12,5 milionu dolarů v Golden Beach, začínala skromně. Příbuzní videa natáčeli na obyčejných místech jako u kuchyňského stolu nebo v parku. K pořizování záznamů používali chytré telefony a úpravy záběrů téměř vůbec neřešili.

Poté, co videa začala sbírat miliony zhlédnutí na YouTube, Victoria a Sergej se chopili příležitosti. Vytvořili menší firmu a začali investovat do vytříbenějších videí zahrnujících výstřednější místa a hračky.

Čím populárnější byla videa, tím častěji algoritmus YouTube doporučoval jejich příspěvky dětem. Čím větší úspěch děti měly, tím luxusnější byly hračky a další videa.

Nyní už rodina využívá filmový štáb až o pěti lidech najednou, včetně kameramanů a rekvizitářů. Má také tým pro návrh mobilních aplikací a asistenty, kteří pomáhají spravovat jejich účty na sociálních sítích. K zajištění celosvětové sledovanosti pomohl tým překladatelů, aby zajistil dosah na cizojazyčné kanály.

Matka dětských hvězd pro Wall Street Journal řekla, že úspěch videí tkví v tom, že ostatní děti považují Vlada a Nikiho za kamarády. Vašketovovi však novinářům řekli, že jejich děti mohou přestat s natáčením videí, kdykoli budou chtít. "Naše inspirace skutečně pochází z Vladova a Nikiho zájmu," řekl Sergej. "Pokud se je pokusíme nutit do něčeho, co je nezajímá, nevypadá to ani autenticky," dodal.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.