Australana po 41 letech odsoudili za vraždu manželky, pobláznila ho chůva

Čtyřiasedmdesátiletý Dawson se k činu nikdy nepřiznal, podle soudce Nejvyššího soudu Nového Jižního Walesu Iana Harrisona je však vražda jediným vysvětlením toho, proč Dawsonova manželka Lynette zmizela, uvedl web nzherald.

"Nevyhnutelnou vyhlídkou je, že Dawson ve vězení pravděpodobně zemře," řekl soudce, který vynesl trest 24 let ve vězení s možným podmínečným propuštěním po 18 letech. To bude někdejší hvězdě rugby 92 let. Jeho zdraví je však chatrné, trpí degenerativním stavem mozku, který mívají hráči kontaktních sportů po zranění hlavy, poznamenal The Guardian.

[chooze:article;value:473854]

​Případ sledovaný světovými médii se začal odehrávat v roce 1981, když k manželům Dawsonovým nastoupila jako chůva středoškolská studentka a Chrisova bývalá žačka, v procesu vedená pouze pod iniciálami JC.

Dawson se do ní bláznivě zamiloval a stal se jí posedlým. JC později u soudu přiznala, že spolu mívali sex, když manželka spala. Jenže ta se o románku dozvěděla a dívka se musela odstěhovat. Chris se s ní pokusil utéct a začít nový život, to se však nezdařilo. Soudce Harrison konstatoval, že Dawson byl nepřítomností JC tak "rozrušený", "frustrovaný" a "trýzněný", že se rozhodl svou ženu zabít.

[chooze:article;value:467319]

​Podle soudu se tak stalo v lednu roku 1982 v jejich domě na pláži severně od Sydney. Přes nebývale rozsáhlou policejní pátrací akci se její tělo nikdo nenašlo. Dawson tvrdil, že manželku vysadil na nákupy a ona později zavolala, že už se nevrátí. Podle soudce Harrisona neexistuje "rozumná možnost", že by odešla dobrovolně a nikdy nekontaktovala své přátele nebo rodinu, včetně svých dvou dětí. Ty otce u soudu srdceryvně prosily, aby prozradil, kde je máma pohřbená. Marně.

Mladičká JC byla zcela pod Dawsonovým vlivem a jak to bylo možné, provdala se za něj. Rozvedli se v roce 1990.

Dawsonovi právníci hned po rozsudku oznámili, že se odvolají.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.