Rusové řekli, co bude po válce. Popsali svoje plány se Západem

Obnovit vztahy mezi Ruskem a Západem v rozsahu před únorem 2022 nebude možné. Ve čtvrtek to prohlásil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov s tím, že složité bude i navázat na spolupráci v bezpečnostních otázkách, píše list Kommersant.

"Je navýsost jasné, že jakmile přijde ten okamžik, kdy se naši západní sousedé a bývalí partneři najednou začnou opět zajímat o nějaké obnovení spolupráce na evropské bezpečnosti, pak to nebude fungovat. Protože obnova znamená vrátit to, co bylo předtím. A to už se nestane," prohlásil Lavrov.

[chooze:article;value:477382]

Kremelská propaganda vykládá válku na Ukrajině jako pokus Západu zničit Rusko. Byla to přitom Moskva, která na začátku letošního roku spustila nevyprovokovanou agresi vůči sousednímu státu. Mezinárodní společenství dokonce volá po zřízení nového tribunálu, který by vyšetřil všechny válečné zločiny, kterých má být už přes 50 tisíc, upozornil portál The New York Times

Lavrov tvrdí, že návrat k "předúnorovému" systému by Rusko uvrhl do područí západní hegemonie. "Až si Západ uvědomí, že je lepší koexistovat na základě nějakých vzájemně dohodnutých základů, budeme naslouchat tomu, co navrhuje. A je jasné, že by to mělo proběhnout ve zcela novém rámci," uzavřel.

Putinovi hrozí tribunál, Rusko je podezřelé i z genocidy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.