Putin odhalil plány s anektovanými oblastmi. Jednu věc má za nejdůležitější

Rusko musí udělat všechno pro to, aby pomohla obyvatelům "nových regionů", prohlásil Vladimir Putin. Integrace území by podle něj měla proběhnout co nejrychleji. Upozornil na to list Kommersant

Na mysli měl Doněckou, Luhanskou, Chersonskou a Záporožskou oblast, které Moskva koncem září anektovala na základě protiprávních a zmanipulovaných referend. "Nejprve lidé, kteří přišli a hlasovali, potřebují, jak se říká, prorůst do ruské reality. Rusko se tam musí především pevně uchytit," řekl Putin.

Úřady se mají při začleňování podle ruského prezidenta zaměřit především na oblast vzdělávání, kterou pokládá za klíčovou, uvedla agentura TASS.

[chooze:article;value:477446]

​"Pokud se ukáže, že je něco špatně, opravíme to. Je nutné, aby tam lidé žili normálně, aby neměli problémy kvůli tomu, že hlasovali pro vstup do Ruské federace," dodal šéf Kremlu.

Putin však ve svých plánech vůbec nezohledňuje, že ruská armáda nemá čtveřici oblastí plně pod kontrolou. Ukrajinské ozbrojené síly mají za sebou několik úspěšných protiofenziv, okupanty vyhnaly třeba z města Cherson. Ve znovudobývání území navíc pokračují.

Putinův zdravotní stav se zhoršuje, na schůzce mu zmodraly ruce:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.